5 dingen die je beter niet kunt bestellen in een restaurant

Als je uit eten gaat zijn er gerechten die je beter niet kunt bestellen als je graag verse ingrediënten geserveerd wilt krijgen. Het geldt natuurlijk niet voor alle restaurants, maar als je zeker wilt zijn kun je dit lijstje als uitgangspunt nemen. Lees ook: Zo maak je met 1 kip 5 verschillende maaltijden.

Zeevruchten en sushi

Zeevruchten en rauwe vis zijn erg bederfelijk, waardoor je deze producten het beste alleen kunt bestellen in restaurants die zich in de buurt van de zee bevinden of een hele kort e transporttijd hebben tussen de vismarkt en het restaurant.

Soep van de dag of de dagschotel

De soep van de dag is vaak een restjesgerecht waarin producten die niet op tijd opgemaakt konden worden verwerkt worden om verspilling te voorkomen. Hetzelfde geldt vaak voor de dagschotel. Als het restaurant bijvoorbeeld per ongeluk te veel biefstuk besteld heeft, komt dit vlak voordat het product over de houdbaarheidsdatum heen gaat op het menu te staan voor een speciale prijs.

Pizza

Als een restaurant zijn eigen pizzaoven heeft en zelf het deeg maakt zit je meestal wel goed. Maar als dit niet het geval is, is de kans groot dat je een diepvriespizza of een kant-en-klare bodem met toegevoegde ingrediënten voorgeschoteld krijgt die niet veel beter is dan wat je thuis voor veel minder geld in je oven schuift.

Omelet

Voor een omelet die geen bijzondere ingrediënten bevat wordt meestal toch een flink bedrag gerekend. Toch kost het bijna niets om te maken. Je betaalt dus veel extra voor iets wat je zelf sneller en veel goedkoper thuis kunt maken.

IJs

Tenzij een restaurant zelfgemaakt ijs of iets heel speciaals op het menu heeft staan, heeft het weinig zin om dit te bestellen. Veel restaurants dienen namelijk ijs op van merken die je zelf tegen een veel lagere prijs zo in de supermarkt kunt kopen.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

2 Comments

 • D.Y. Algra
  Posted 14/03/2017 5:05 pm 0Likes

  Wat een onzin. Je gaat niet in een restaurant eten omdat het beter of anders is dan thuis. Dat is meestal wel zo, maar je gaat er heen om een avondje uit te zijn, met vrienden wat makkelijker te praten dan thuis, etc. etc. Natuurlijk zijn er restaurants die er met de pet naar gooien maar om te zeggen dat je in het algemeen geen “soep van de dag” etc. moet eten is een slag in de lucht. Deze rubriek onwaardig.

  • Christiaan Koeter
   Posted 16/03/2017 10:19 am 0Likes

   Mwa ze (Chwhynny) heeft zeker wel gelijk. Zo is het in veel restaurants wel sommige ook niet, hangt er vanaf waar je komt, zelf gebruik ik Yelp en soms Iens. Maar ik snap je wel D.Y. Avondje uit is ook gezellig.

Comments are closed.