5 LOL cartoons die je moet volgen op Facebook

Ook zo’n behoefte aan even lachen terwijl je door je Facebook tijdslijn scrolt? Begin de dag goed en volg Facebook accounts van bekende en minder bekende cartoons en strips. Hier staan er 5 op een rij, LOL! Lees ook: 5 redenen waarom je elke dag moet lachen

DirkJan

Laten we beginnen met een strip van Hollandse bodem. DirkJan wordt sinds 1989 getekend door Mark Retera. Toentertijd was DirkJan nog een student. Vandaag de dag is hij een doorsnee-man met iets meer pech dan normaal en rare kabouters en smurfen in zijn huis (behoorlijk absurdistisch). Het zijn vooral de sterke woordgrappen die leuk zijn omdat ze tijdloos zijn. Scroll dus maar lekker terug in de tijd op het Facebook account van DirkJan want de grappen blijven leuk!
Capture 1 dirkjan

Cyanide & Happiness

Rob denBleyker en vrienden publiceren sinds 2005 dagelijks een Cyanide & Happines webcartoon. De strip bestaat uit simpele poppetjes tegen een witte achtergrond waarbij het allemaal draait om de dialoog. Op hun Facebook pagina bereiken ze inmiddels meer dan 1 miljoen bezoeken per week. Ze maken ook hilarische animatiefilmpjes die absoluut de moeite waard zijn zodra je de zwarte humor van de heren een beetje kan doorgronden.
Capture 2 cyanide

Dinosaur Comics

Het kan haast niet zo zijn dat je nog geen Dinosaur Comic strip hebt gelezen! Schrik niet van de hoeveelheid tekst, het is absoluut de moeite waard. Het moet wel je ‘ding’ zijn en je moet niet vies zijn van het zelf vullen van het laatste vakje.
Capture 3 dinosaur

BuzzFeedComics

Dat is aardig, Buzzfeed’s striptekenaars staan samen op 1 Facebook pagina met exlusieve cartoons. Je kan de laatste hersenspinsels bekijken van cartoonisten zoals Loryn Brantz, Adam Ellis en Mollie4. Zijn het onbekende namen voor je? Volg het BuzzFeedComics’ account en je pikt er binnen no time je favorieten tussenuit!
Capture 4 BuzzFeed

The Oatmeal

Elke dag weer een verrassing, zeker omdat The Oatmeal op Facebook vaak inspeelt op de actualiteit. Matthew Inman maakt sinds 2009 zijn cartoons en animaties en heeft meer dan 3 miljoen likes op Facebook. Hilarisch zijn de emoji’s van Donald Trump maar ook de woordgrappen. Zoals deze:
Capture 5 oatmeal

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]