5 manieren om spinnen buiten de deur te houden

Het is weer zover. Rond deze tijd van het jaar zit je huis waarschijnlijk weer vol met spinnen. En niet alleen van die kleintjes, maar ook hele dikke, vieze enge griezels. En hoe nuttig ze ook zijn in de natuur, in huis ben je er waarschijnlijk niet al te blij mee. Hier een aantal tips om ze op een diervriendelijke manier buiten de deur te houden.

https://lifehacking.nl/thuis-tips/zo-vang-je-die-mug-in-je-slaapkamer/

Kastanjes

Kastanjes kun je op heel veel plekken gewoon vinden, en er wordt wel gezegd dat spinnen er een hekel aan hebben. Leg een aantal kastanjes her en der in je huis (liefst in de hoeken van je kamers), en de spinnen zullen zich terugtrekken. Let wel op als je huisdieren hebt. Kastanjes zijn namelijk voor bepaalde dieren giftig, dus vraag eerst even aan de dierenarts of je deze oplossing veilig kunt gebruiken.

Pepermuntolie

Spinnen houden niet van sterke geurtjes. Door wat 20 druppels pepermuntolie vermengd met water in een spuitbus te doen en overal rond te spuiten, kun je ze afschrikken zonder ze kwaad te doen.

Azijn

Je kunt ook 1 deel azijn met 1 deel water mengen en dat in een spuitbus doen en rondspuiten. Het ruikt wel iets minder prettig in huis als je deze methode gebruikt in plaats van pepermuntolie, maar het werkt wel en je hoeft er waarschijnlijk niet voor naar de winkel.

Citroen

Veel spinnen gaan in hoekjes zitten of tegen plinten aan. Je kunt spinnen bij je plinten weghouden door er met een citroenschil overheen te wrijven.

Cederhout

Spinnen houden, net als motten, schijnbaar ook niet van cederhout. Je kunt in allerlei warenhuizen en woonwinkels stukjes cederhout kopen die je in een bakje in huis kunt zetten. het is nog decoratief ook!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

  • Miriam Wesselink
    Posted 26/10/2017 10:58 am 0Likes

    Je kunt het ook zo bekijken: spinnen houden je huis vrij van vervelende insecten als vliegen, fruitvliegjes, zilvervisjes, noem maar op. Als je huis spinvrij is, wordt het insectvol. :-p

Leave a comment

[wpterms id="3193"]