5 onmisbare gadgets voor in je auto

Is achteruit inparkeren niet jouw ding? Wil je graag je favoriete playlist altijd bij de hand hebben? Of raak je geregeld de weg kwijt? Geen paniek, wij zetten vijf onmisbare gadgets voor je op een rij om het beste uit je auto te halen, hoe oud hij ook is. Maar je kunt het jezelf ook gemakkelijk maken, want al deze gadgets zitten standaard in de ŠKODA FABIA.

5 onmisbare gadgets voor in je auto - navigatiesysteem

1. Navigatiesysteem

Zul je net zien, is je telefoon leeg als je ‘m nodig hebt voor navigatie. Hoe vind je nou de weg naar die ene belangrijke afspraak? De oplossing is simpel: met een navigatiesysteem. Deze gadget wordt veel gebruikt en is onmisbaar in elke auto. Er zijn zo veel verschillende soorten dat er zeker een bij zit die aan jouw wensen voldoet. Ook handig: een navigatiesysteem kun je gemakkelijk opladen in de auto, dus je zit nooit meer zonder routehulp. En als je geregeld op autovakantie gaat, is een navigatiesysteem ook geen overbodige luxe.

2. Bluetooth carkit

Met een bluetooth carkit bel je gemakkelijk handsfree onderweg. Even snel een telefoontje naar huis, een telefonisch interview houden of een klant bellen; met een bluetooth carkit kan het allemaal én het is ook nog eens veilig. Je hebt je telefoon namelijk niet in de hand en je houdt de aandacht op de weg. Daarnaast kun je met deze carkit jouw favoriete playlist afspelen. Het maakt dus niet meer uit of je een oudere auto hebt zonder bluetooth-mogelijkheden of USB-aansluitingen. Handig toch?

5 onmisbare gadgets voor in je auto - telefoonhouder

3. Telefoonhouder

Als je een bluetooth carkit hebt aangeschaft, wil je natuurlijk wel ergens je telefoon laten. Een telefoonhouder biedt dan de oplossing. Zo heb je je telefoon in het zicht en kun je er altijd bij. Ook als je geen bluetooth carkit hebt, is een telefoonhouder ideaal. Want we hoeven je natuurlijk niet uit te leggen dat rijden met een telefoon in de hand gevaarlijk is en dat het je een fikse boete kan opleveren. Je aandacht gaat naar de telefoon, je kijkt naar beneden en je ziet niet meer wat er op de weg gebeurt. Daarom is een telefoonhouder tegenwoordig niet meer weg te denken uit een auto. Met je smartphone in een houder heb je onderweg goed zicht op het scherm voor bijvoorbeeld navigatie en kom je niet in de verleiding om ‘m in je hand te nemen. Alles voor jouw veiligheid en die van je medeweggebruikers.

5 onmisbare gadgets voor in je auto - USB-autolader

4. USB-autolader

Zijn jouw mobile devices ook altijd leeg als je ze écht nodig hebt? Met een USB-autolader is dat verleden tijd. Je laadt al jouw devices gemakkelijk en snel op terwijl je onderweg bent. De USB-lader steek je in een 12 volt contact (bijvoorbeeld de ouderwetse sigarettenaansteker) en je sluit je device aan met het gebruikelijke snoer. Voor iedereen simpel en zo gebruik je de tijd dat je in de file staat, of wanneer je lang onderweg bent ook nog eens heel handig; thuis of op werk kun je weer volop gebruikmaken van jouw opgeladen device.

5 onmisbare gadgets voor in je auto - achteruitrijcamera

5. Achteruitrijcamera

Niet iedereen is een held in achteruit inparkeren en dat is helemaal niet erg. Gelukkig sta je er niet meer alleen voor, want een achteruitrijcamera is voortaan je beste vriend. Je ziet precies wat er achter je auto gebeurt en zo bots je dus nooit meer tegen dat ene vervelende paaltje aan.

Je kunt het zo gek niet bedenken of er zijn tegenwoordig wel gadgets voor. Door allerlei gadgets aan te schaffen, kun je je auto blijven verbeteren, maar dat kan een hoop geld kosten. Het is daarom verstandig om voortaan bij aanschaf van een nieuwe auto te letten op functies die jij belangrijk vindt. Zo zijn de ŠKODA FABIA Combi Drive en ŠKODA FABIA Hatchback Monte Carlo standaard uitgerust met bovenstaande functies en zelfs nog meer. Wat denk je van bijvoorbeeld een ijskrabber in de tankdop en een parapluhouder? Zo hoef je niet meer alle gadgets apart aan te schaffen en ben je een stuk veiliger onderweg. Autorijden was nog nooit zo’n feest!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met ŠKODA.


Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

11 Comments

 • Bas
  Posted 16/01/2019 7:45 am 0Likes

  Toch mooi om te zien dat zo’n USB autolader nu eigenlijk alweer achterhaald is. Draadloos opladen is net helemaal het dingetje. Wat mij opvalt is dat een auto die 10 jaar geleden helemaal bij was qua technieken nu alweer zo enorm gedateerd is en amper is te gebruiken met de moderne devices. In een van mijn auto’s zit zelfs nog zo’n carkit waar je de telefoon in moet klikken.

 • Rob van IJzerloo
  Posted 30/11/2017 9:47 am 0Likes

  Wat betreft de telefoonhouder in ventilatie rooster vraag ik me af of als de verwarming flink aanstaat, de telefoon niet véél te heet wordt. Lijkt me niet goed?

  • Kees van den Berg
   Posted 30/11/2017 8:18 pm 0Likes

   Waar kan ik nou vinden hoe zoiets te bestellen/bekijken?

 • Piet van 't Zelfde
  Posted 30/11/2017 9:03 am 0Likes

  Ik vroeg mijn dealer om ook een achteruit camera, maar dat kan niet volgens hem. Mijn auto is een Skoda Fabia Combi van 2015. Er zit wel een achteruit signaal op dat op mijn display zichtbaar is. Kan het nu echt wel???

 • John
  Posted 29/11/2017 3:54 pm 0Likes

  Ah… een gesponsord artikel. Kon ook haast niet anders, want punt 1 wordt glashard tegengesproken door punt 4 ?

  Punt 3 is inmiddels ook waardeloos, want de eerste boete voor het bedienen van een telefoon die in een houder staat is al uitgedeeld. Hoe waanzinnig ook.

  En als je punt 5 nodig hebt is het beter om je roze kaartje maar weer in te leveren en lekker met het OV te gaan…

  • Hegren
   Posted 01/12/2017 10:57 am 0Likes

   Een boete voor het bedienen van een telefoon in een houder is m.i. terecht. Uit eigen ervaring weet ik, dat zelfs handsfree bellen al enorm afleidt van je eerste prioriteit, namelijk veilig weggedrag.

   • Gijs
    Posted 02/12/2017 10:00 pm 0Likes

    Handenvrij bellen of praten in de auto is hetzelfde. als je dat niet kan moet je niet gaan rijden. dan zit ik niet graag bij u in de auto.

 • Jan Booden
  Posted 27/11/2017 9:40 pm 0Likes

  “Niet iedereen is een held in achteruit inparkeren” schrijven jullie. Maar met de camera gemonteerd als op de foto lukt dat ook niet. De foto zit mijns inziens ondersteboven!

  • Michel
   Posted 27/11/2017 10:05 pm 0Likes

   De foto is van onder naar boven genomen. De camera zit onder de rand van je achterklep. Je ziet links de nummerplaatverlichting.

  • John
   Posted 29/11/2017 3:51 pm 0Likes

   Parkeer jij je auto altijd op z’n dak dan?

  • joop
   Posted 02/12/2017 12:41 am 0Likes

   De foto is genomen vanaf de grond omhoog. Links ervan zie je het kentekenlampje.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]