5 perfecte bier en snack combo’s

Er komen steeds meer variaties van bier op de markt: van witbier tot IPA. Het variëren hiermee lijkt hierdoor soms eindeloos. Ieder biersoort heeft echter zijn eigen smaakcombinatie. Welk eten en snack past goed bij welk soort bier? Lees ook: De ultieme gids met combinaties voor salade.

Blond bier

Blonde bieren zoals Leffe Tripel, Brand Zwaar Blond hebben een krachtig en zwaar karakter. Ze ruiken fruitige en hoppig en bevatten een hoog moutgehalte. Een kaasplankje en kaassnacks zijn hier ideaal bij. Oosterse smaak, en dan het liefst een visgerecht, smaakt hier ook goed bij.

Donker bier

Donker bier staat bekend door de dubbels, stouts en gerstewijn. Een variant zoals de St. Bernardus Abt 12 combineren uitstekend met hartige vleesgerechten, Mexicaans eten, wildgerechten, chocolade en gerijpte kaas.

IPA

Van oorsprong is de IPA extra zwaar gehopt en gebrouwen, hierdoor kon het lange zeereizen overleven. De Amerikaanse craftbierrevolutie heeft ervoor gezorgd dat de IPA in Europa ook weer enorm populair is. Ook Nederlandse IPA zoals Jopen en van Brouwerij ’t IJ hebben een bittere afdronk met een fruitige smaak. IPA past perfect bij kruidige gerechten, zoals curry, gegrild vlees en burrito’s. Ook de combinatie met ijs is echter een aanrader.

Witbier

Witbier bevat een fruitige en zachte smaak. Uitstekend bier voor op het terras in de zon en daarbij heerlijk in combinatie met een gazpacho of zomerse fruitsalade. Witbier is ook ideaal te combineren met (lichte) visgerechten zoals witvies, oesters, mosselen of sushi. Halfzachte en pittige kazen doen het ook goed met witbier.

Bockbier

In oktober, als de bladeren aan de bomen verkleuren wordt het eerste vat bokbier opengemaakt. Het seizoenbier is te herkennen aan het vleugje karamel. Het bovengegiste bier is te combineren met volle, vlezige smaken zoals chorizo, overrijpe kazen en lamskoteletten.

Tell Us What You Think
0Te gek1Leuk0Serieus?0Meh...2Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]