5 slechte gewoonten die je auto beschadigen

Iedereen rijdt net iets anders auto. En sommige gewoonten die je eenmaal ontwikkeld hebt, kunnen je auto beschadigen. Hier noemen we een aantal dingen die je beter niet meer kunt doen. Lees ook: Aan welke kant zit de opening van de brandstoftank?

1. Te weinig brandstof

Je hebt misschien gauw de neiging om je benzinetank om de zoveel tijd een klein beetje te vullen, zodat je niet in één keer veel geld hoeft neer te tellen voor benzine die je misschien pas over een tijdje gaat opmaken. Maar deze gewoonte is niet zo goed voor je auto. Veel auto’s houden hun pompsysteem koel door deze ondergedompeld te houden in de benzine in de tank. Maar als je tank altijd bijna leeg is gaat dat niet, en wordt het pompsysteem constant warmer dan de bedoeling is waardoor het minder lang meegaat. En dat is veel duurder dan je auto voltanken.

2. Meteen vooruit- of achteruitrijden

Als je regelmatig zonder volledig te stoppen van rijdrichting verandert, kan dit na een tijd je versnellingsbak beschadigen. Het kost heel weinig tijd om even helemaal te stoppen voordat je ineens achteruit of vooruit gaat rijden in plaats van de andere kant op.

https://lifehacking.nl/onderweg/tips-autorijden-buitenland/

3. De koppeling

Als je de koppeling helemaal ingedrukt houdt terwijl je bij een stoplicht aan het wachten bent, kan dit de koppeling beschadigen omdat de oppervlakken tegen elkaar schrapen. Het is daarom beter om de auto in neutraal te zetten en de handrem te gebruiken.

4. Zonder handrem parkeren

Sommige mensen parkeren hun auto op een vlak terrein zonder dat ze de handrem gebruiken. Niet zo handig, omdat je auto dan toch kan gaan rollen. Maar ook niet zo handig omdat er dan extra druk ontstaat op fragiele onderdelen die niet bedoeld zijn om de auto voor een langere tijd op zijn plek te houden.

5. Teveel gewicht

Als je steeds teveel onnodig gewicht meeneemt, kost dit meer brandstof. Het is tevens slecht voor je auto als de lading constant te zwaar is. Zorg dan ook dat je de bandenspanning aanpast naargelang van het extra gewicht dat je auto meedraagt.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

5 Comments

  • Krens
    Posted 30/03/2017 3:57 pm 0Likes

    Snel parkeren is ook een probleem! Laatst mijn auto uitgeleend aan iemand die hem ‘even’ nodig had, vervolgens zijn mijn velgen eraan gegaan.. Fenneke Krens

  • Wim
    Posted 17/03/2017 9:21 pm 0Likes

    3, DE KOPPELING.

    Als je de koppeling helemaal ingedrukt houd, kan dat niet slecht zijn voor de koppeling.
    Dan schraapt er niets tegen elkaar.
    (Behalve dan als de afstelling verkeerd is…)

    Het is wel slecht voor het druklager als je de koppeling vaak lang houd ingedrukt.

    Maar als je vooraan staat bij de stoplichten, en je houd alles in de gaten, en je ziet dat je rode licht bijna op groen kan springen, dan zou je wel alvast de eerste versnelling kunnen inschakelen i.v.m. dat je dan snel weg kan rijden.

    Ook op andere momenten in het verkeer kan het veilig zijn om de koppeling ingedrukt te houden om snel te kunnen reageren, b.v. bij een rotonde.

    Maar niet altijd maar continu ingedrukt houden, want dat is inderdaad slecht voor het druklager.

  • Miep
    Posted 16/03/2017 5:29 pm 0Likes

    Ik snap eigenlijk niet waarom rijden wij hier in Nederland met handgeschakelde auto’s? In Amerika alles met automaat en hier laat maar, onbegonnen zaak. Waarom zijn er nog steeds niet genoeg oplaadpalen voor elektrische auto’s? Waarom betalen we zo veel voor de auto, het bezit, het verbruik, verzekering, etc. ? Ik zie al dat het maar goed is dat ik niet door ben gaan leren voor een rijbewijs. Dat nog niet alleen denk ook eens aan criminele buurten zodat je niet naar je werk kunt?

  • Christiaan Koeter
    Posted 27/02/2017 9:57 am 0Likes

    Je kan ook een automaat kopen, dan heb je van punt 2 tm 4 nooit meer last van 😀
    Leuk artikel 😉

  • Cyril
    Posted 24/02/2017 6:04 pm 0Likes

    Nuttige tips, met name voor de ‘fossil cars’.
    Voor de 100% elektrische rijders onder ons zijn punt 1 t/m 4 minder tot niet relevant. Daar zijn vast ook specifieke tips voor te bedenken? Ik start er alvast met eentje: het voor-verwarmen van de auto is goed voor de capaciteit en levensduur van de batterij. Doe dit zoveel mogelijk wanneer je nog aan de stekker staat, dan vergt het ook niets van de batterij zelf.

Comments are closed.