5 Snapchat tips voor beginners

Haal het beste uit je Snapchat selfies, videos en doodles met deze 5 tips. Zo ingewikkeld is het niet! Lees ook: 9 tips en trucs om Snapchat koning(in) te worden 

1. Eerst tekst, dan een doodle

Je maakt een foto en tekent er met het potlood-icoontje iets bij. Of je schrijft er een stukje tekst bij met het T-icoontje. Maar let op: om doodle en tekst te combineren moet je eerst de tekst aanpassen en dan de doodle maken. Oftewel: na een doodle komt er geen tekstvlak meer.

2. Dagelijks andere lenzen

Gelukkig maar, voor Snapchat ‘lenses’ hoe je niet langer te betalen. Je kan er je gezicht een lachspiegel-effect mee geven en animaties toevoegen. Sommige lenzen kan je activeren, ze bewegen dan op je selfie. Na je selfie klik je op de ‘lenses’ optie, Snapchat kijkt vervolgens zelf waar een animatie past. Denk aan een glitterregenboog die uit je open mond valt. Er komen dagelijks nieuwe lenzen bij.

Snapchat Lifehacking 1

3. Twee filters tegelijkertijd gebruiken

Wist je dat het mogelijk is om twee filters tegelijkertijd te gebruiken? Je hebt er wel lenige vingers voor nodig ;). Gebruik eerst een ‘image filter’ en daarna een ‘data label filter’ (informatieve filter). Gebruik de eerste filter en houd met 1 vinger op je scherm de foto vast, tegelijkertijd gebruik je een andere vinger om een tweede filter te kiezen. In deze video zie je hoe het werkt:

4. Filters voor videos

Ook een video kan je filters meegeven. Er zijn 3 icoontjes (die zie je in het lijstje van filters zodra je de video hebt gemaakt): een slak, een konijn en een terugspoel knop. Je snapt zelf wel dat je daarmee de meest spectaculaire momenten in je video langzamer af kan laten spelen en de mindere momenten sneller.

5. Meer beste vriendjes

Snapchat kiest automatisch drie vrienden waarmee je het vaakst een interactie hebt onder de ‘send to’. Hier kan je iets aan doen: ga naar je instellingen, klik op ‘# of best friends’ en kies voor 3, 5 of 7 vrienden. Dat maakt Snapchatten nóg sneller.

Heb jij een Snapchat hack?

Tell Us What You Think
0Te gek1Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]