5 tips voor een gezondere lunch

Vaak heb je weinig tijd of zin om goed op de calorieën en vitamines in je lunch te letten, vooral als je hard aan het werk bent en ’s ochtends vroeg opstaat. Lifehacking heeft een aantal snelle, eenvoudige tips om gezonder te lunchen. Lees ook: 6 gezonde voedingsmiddelen met verborgen calorieën.

Als je ’s ochtends vroeg op moet, heb je vaak geen zin om een gezonde lunch te maken die je naar je werk mee kunt nemen. Je zou de avond ervoor al iets kunnen klaarmaken, maar dat is iets wat je gauw vergeet te doen, en niet alles blijft lang genoeg vers of lekker.

Als je geen lunch meeneemt, is de kans groot dat je in de kantine een ongezonde snack gaat halen, of een sandwich of salade vol met mayonaise en andere ongezonde ingrediënten bij de supermarkt koopt. Het hoeft echter niet moeilijk te zijn of lang te duren om een gezonde lunch klaar te maken die wel goed mee te nemen is.

Minder brood

Het is niet nodig om twee sneetjes brood te gebruiken voor een lekkere sandwich. Een dubbele boterham is eenvoudiger mee te nemen, maar in een bakje werkt een open sandwich ook prima. Leg een snee brood op de bodem van het bakje en doe er veel groenten op. Je kunt lekker dik beleggen, zorg alleen wel dat je bestek bij de hand hebt.

Avocado in plaats van kaas

Als je trek hebt in iets romigs, kun je in plaats van kaas avocado gebruiken. Avocado zit vol met gezonde vetten en is goed mee te nemen. Zorg er wel voor dat je wat citroen- of limoensap over de stukjes avocado heen perst zodat het geen bruine smeerboel wordt.

https://lifehacking.nl/persoonlijk-tips/slimme-vervangers-of-alternatieven-op-het-gebied-van-eten/

Humus in plaats van mayonaise

Mayonaise zorgt er gauw voor dat je sandwich of salade plakkerig wordt en het zit bovendien boordevol calorieën. Sla de mayo over en gebruik in plaats daarvan humus. Het is veel gezonder en minder vet. Humus kan flink wat olie bevatten, maar dit zijn gezondere vetten en er zit minder in dan in gewone mayo. En met humus wordt je boterham of (pasta-)salade veel minder gauw plakkerig of slap omdat humus dikker is en bij een iets hogere temperatuur minder gauw uitloopt.

Maak je eigen dressing

Als je een salade maakt, kun je de dressing apart meenemen zodat je salade onderweg niet slap of vettig wordt. Bovendien heb je dan zelf in de hand hoeveel vet en suiker er in je dressing gaat.

Geen roomsoep

Als je soep meeneemt of in de kantine haalt, probeer dan een variant te kiezen die bouillon als basis heeft in plaats van room. Het maakt een enorm verschil qua calorieën en vet, en het hoeft echt niet minder lekker te zijn. Pas wel op; bouillon kan enorm zout zijn en teveel zout is niet goed voor je organen.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]