De 5 beste tips om jouw woning nog slimmer in richten!

Lampen die je met een app op je smartphone kunt bedienen, bluetooth speakers die jouw favoriete muziek afspelen wanneer je daar hardop om vraagt, verschillende apparaten die met elkaar kunnen communiceren via je wifi, het is al lang geen toekomstmuziek meer. Domotica is in opkomst en jouw eigen smart home is tegenwoordig al vrij gemakkelijk te realiseren.

Smart Home

Webshops als Allekabels.nl bieden complete domotica systemen aan waarmee je jouw smart home binnen no time kunt opzetten zoals jij dat wilt. Wij geven je 5 tips om jouw woning nog slimmer in te richten!

1. Je verlichting bedienen vanaf de bank

De meeste mensen die hun smart home gaan inrichten beginnen bij de basis: verlichting. Hier zijn zo veel oplossingen voor die het bedienen van jouw verlichting niet alleen veel gemakkelijker maken, maar je ook veel meer mogelijkheden geven en je daarnaast ook helpen om energie te besparen in je smart home. Door de aanschaf van speciale slimme fittingen, lampen, dimmers, en afstandsbedieningen kun jij de verlichting in je woonkamer bedienen zonder op te staan. Met een bijbehorende app of afstandsbediening dim je de lampen wanneer je gezellig een film gaat kijken. Ben je net boven of op je werk en bedenk je dat de lamp in de woonkamer nog aan is? Met een app zet je deze direct uit, zodat je licht niet de hele dag voor niets blijft branden. Met een zogenoemde homebox verbind je al je lampen en eventueel zelfs je rolgordijnen of rolluiken met elkaar. Je kunt dan via de app complete programma’s samenstellen. Filmpje kijken? Het filmprogramma doet de rolluiken dicht en dimt de verlichting. Wie dacht dat een smart home niet sfeervol kan zijn heeft het goed mis.

2. Je smart home reageert op jouw stem

Spraakgestuurde apparaten zijn in de wereld van domotica ook behoorlijk in opkomst. Denk bijvoorbeeld aan de Google Home of aan Amazon’s Alexa. Met behulp van speciale bluetooth speakers, zoals de producten van Sonos, kun jij je muziek maar bijvoorbeeld ook je tv bedienen door gewoon hardop te zeggen wat je graag wilt horen of zien. Deze features waren voorheen vooral in het Engels beschikbaar, maar worden nu in razendsnel tempo ook in het Nederlands gelanceerd. Stel je voor dat je op de bank zit en je wilt graag iets weten. Vraag Google Home gewoon om het voor je op te zoeken! Afstandsbediening kwijt? Geen probleem, je spraakgestuurde smart home kan de televisie ook voor je inschakelen en Netflix opstarten.

3. Smart home, safe home

Met al die fancy producten die met elkaar communiceren in jouw smart home, wordt je huis natuurlijk een prachtig doelwit voor inbrekers. Ook hier komen domotica oplossingen om de hoek kijken om jouw huis slim te beveiligen! Je kunt kiezen voor complete beveiligingssystemen met camera’s, bewegingssensors en sirenes. Door deze allemaal met elkaar te verbinden is jouw smart home beveiligd, waar je je ook bevindt. Je kunt hier zelfs je smart home verlichting op aansluiten. Een mogelijk scenario: je verlaat je huis en schakelt vanuit de auto via je smartphone jouw alarmsysteem in. Een inbreker dringt binnen in je huis en de bewegingssensor registreert dit. Jouw smart home schakelt alle lampen in en zet de inbreker letterlijk in de schijnwerpers. De camera van jouw beveiligingssysteem springt aan en je krijgt een seintje op je smartphone dat er iets gaande is in jouw smart home. Vanuit de app kun je direct meekijken via de camera. Blijkt het dan je hond te zijn die is uitgebroken en nu los loopt in de woonkamer? Dan schakel je het alarmsysteem op afstand ook weer uit.

4. Wie staat er voor de deur?

Een laatste toevoeging aan jouw smart home is natuurlijk een draadloze deurbel met camera. Ten eerste: hij is draadloos, dus geen gedoe met het leggen van kabels om hem aan te sluiten. Ten tweede: hij heeft een camera, zodat je direct ziet wie er voor je deur staat en of je de deur wel wilt openen. Dit soort deurbellen zijn ook verkrijgbaar met app, zoals de producten van Ring. Met deze deurbellen kun je zelfs wanneer je niet thuis bent zien wie er aan je deur staat. Ook zijn deze erg handig wanneer je in de zomer in de tuin zit. De deurbel gaat af op je smartphone, zolang je die bij je hebt mis je dus nooit een bezoeker. De camerabeelden kun je opslaan en bij sommige exemplaren zit er ook een audiofunctie op waardoor je met de deurbeller kunt communiceren. Zo kun je, wanneer je niet thuis bent, aan de pakketbezorger doorgeven dat hij het pakketje bij je buren kan afgeven, of juist niet natuurlijk. Wil je het helemaal smart aanpakken? Kies dan voor een deurbel met camera en deuropenerfunctie. Zo kun je zelfs op afstand de deur openen. Ideaal voor mensen die slecht ter been zijn, of voor mensen die gewoon niet zo graag opstaan van de bank.

5. Een compleet domotica systeem

Kies je voor een smart home dat volledig werkt op hetzelfde domotica systeem, dan zijn de mogelijkheden oneindig. Vrijwel alle bovenstaande functies kun je op elkaar afstemmen, programmeren en bedienen via je app. Met jouw smart home hoef je nooit meer van de bank op te staan om de radio aan te zetten, naar beneden te lopen om het licht uit te maken dat je vergeten was, thuis te komen in een koud huis. Dit behoort allemaal tot het verleden. Het huis van de toekomst is al lang geen toekomstmuziek meer, het is jouw eigen smart home!

About Author

4 Comments

  • Job
    Posted 24/06/2019 9:17 am

    Wat een goede tips! Ik vind het altijd zo mooi als mensen hun hele huis kunnen besturen vanaf de bank.

  • Arlo Pro Camera
    Posted 26/03/2019 6:18 am

    Thanks, I’m reading this text – I hope you found it useful. I’ve got browse your journal superb info produce good information article, Your article could be a smart inspiration for this blog. Thanks For different info within the future.

  • appspit
    Posted 08/03/2019 5:37 pm

    Very good articles thank you

  • apk
    Posted 07/03/2019 4:30 am

    Leuk en behulpzaam, bedankt

Comments are closed.