5 tips voor je keukenapparatuur

Iedereen weet wel hoe zijn of haar keukenapparatuur werkt. Maar er zijn een aantal dingen die je kunt doen om er meer uit te halen. Wij vonden wat handige tips voor de keuken! Lees ook: Zo kun je snel je kraan ontkalken.

Koelkast vullen

Probeer je koelkast niet al te vol te proppen. Hij koelt namelijk een stuk beter als de koude lucht goed rond de producten kan circuleren. Als je alles op elkaar stapelt, lukt dit veel minder goed.

Koelkasttemperatuur

Je koelkast houdt dingen koel, dat weet iedereen. En dat je de temperatuur van je koelkast kunt aanpassen weten de meeste mensen ook. Maar wist je dat bepaalde delen van de koelkast kouder zijn dan andere? Hierdoor kan het uitmaken waar je bepaalde etenswaren bewaart.

Het is handig om bijvoorbeeld melk en vla in de deur van de koelkast te zetten omdat je er dan gemakkelijk bij kunt. Maar de temperatuur in de koelkast is het hoogst in de deur, waardoor het geen goed idee is om bederfelijke dingen zoals melkproducten op deze plek te bewaren.

De groentenlade bevindt zich op een plek in de koelkast die ook wat minder koud is, zodat je groenten minder gauw bevriezen of slap worden.

Vaatwasser vullen

Net als bij een koelkast, maakt het bij een vaatwasser uit waar je bepaalde dingen neerzet.

Borden die etensresten met veel koolhydraten bevatten, zoals bijvoorbeeld aardappels of pasta, worden het beste schoon als je ze in het midden van de vaatwasser zet.

Borden waarop eiwitrijke etensresten zitten, zoals vlees of kaas, worden daarentegen schoner als je ze aan de rand van de vaatwasser plaatst omdat er dan meer schoonmaakmiddel bij kan komen.

Ovendeur dichthouden

Telkens wanneer je de deur van je oven opendoet, kan de temperatuur in de oven maar liefst 50 graden Celsius zakken. Probeer daarom tijdens het koken de deur zo min mogelijk en zo kort mogelijk open te doen. Dit is nog meer van belang wanneer je dingen aan het bakken bent die een stabiele temperatuur vereisen.

Knoflookpers gebruiken

Wist je dat een knoflookpers zo ontworpen is dat alle velletjes van de knoflooktenen in de pers achterblijven? Het is daarom niet nodig om de velletjes van de tenen af te halen voordat je ze gaat persen. Handig!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author