5 video kanalen om een Excel held te worden

Ach, iedereen zet toch op z’n CV dat je elk hoekje van het Microsoft Office pakket kent? Maar is dat wel zo? Hier 5 video kanalen vol met Excel trucs en tips waar je écht iets aan hebt. En 4 van de 5 zijn in het Engels want op je CV staat dat je dat óók heel goed kan ;). Lees ook: Presenteer sneller met deze PowerPoint-hack.

1. Excel is Fun

Ok, de naam van dit account is misschien wat ver gezocht maar de videos zijn excellent (sorry). Er staan meer dan 1300 videos op die elk een Excel truc uitleggen. De laatste video laat zien hoe je het slimst unieke bezoekers op een locatie kan distilleren: met een draaitabel of formule.

2. Mr. Excel

Hier is het zoeken naar een specifieke truc iets makkelijker omdat de titels van de videos duidelijk zijn. Zoals ‘compare 3 lists’ en ook ‘pivot lists’. Mr. Excel praat best snel en er zijn meer dan 2000 lessen. Kijk maar eens rond tussen de playlists!

3. Excel is Simple

Dit is er absoluut eentje voor beginners. Ze schrijven zelf ‘Welcome to Excel is Simple. A place where Excel is taught in the dumbest possible way.’ Ach, je weet maar nooit, misschien kan je toch nog iets leren van de tutorial over shortcuts.

4. Contextures

Heb je niet veel tijd maar wil je wel elke dag iets nieuws leren? Gebruik dan deze playlist met 30 videos waarin bijna alle functies worden uitgelegd. Elke dag een nieuwe functie! Zoals de functie ERROR.TYPE om foutjes op te sporen in je formules, onmisbaar.

5. Click & Know

– in het Nederlands –

Dit is heel minimaal (4 videos) maar daarom niet minder nuttig. Vertical zoeken en horizontaal zoeken functies komen langs. Blijf hangen, want na 5 minuten neemt Richard je mee naar de syntax: en dan wordt het leuk.

 

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

1 Comment

  • Marco Brandsema
    Posted 09/09/2016 5:17 pm 0Likes

    Hebben jullie wel eens gehoord van http://gratiscursus.be/ ?

    Dit vind ik echt een goudmijn. Niet alleen excel maar de hele office suite en nog veel meer worden behandeld. En op een manier die voor iedereen toegankelijk is.

    gr Marco

Leave a comment

[wpterms id="3193"]