5 x Geld besparen = geld verdienen

Altijd willen beleggen maar nooit geld opzij kunnen zetten? Geen nood. Wij geven je 5 tips waarmee je geld besparen kunt, zowel in als rondom het huis. En het geld dat je overhoudt, zet je vervolgens voor je aan het werk.

https://lifehacking.nl/persoonlijk-tips/hoeveel-zou-je-daaraan-willen-uitgeven/

1. Los schulden af

Wist je dat één op de acht Nederlanders rood staat? Of een studieschuld hebben? Ook een hypotheek is in feite een schuld die moet worden terugbetaald. Ons advies: kijk goed welke schulden je kunt aflossen. Wil je jouw hypotheek aflossen? Bespreek dat eerst met je adviseur.

2. Verlaag terugkerende kosten

Kijk periodiek naar vaste lasten voor internet, telefonie, tijdschriften, energie, verzekeringen, tv, online diensten, etc. Zet er het mes in wanneer je tot de conclusie komt dat je veel van deze zaken vooral gemakshalve aanhoudt, maar in de praktijk niet of nauwelijks gebruikt. Misschien zijn er inmiddels wel voordelige alternatieven voor zaken die je wel echt nodig hebt. Als je eenmaal de smaak te pakken hebt, zul je ontdekken dat er nog veel meer manieren zijn om geld te besparen.

3. Houd het eenvoudig

De meeste mensen kijken vooral naar de prijs en focussen op aanbiedingen. Het gevolg hiervan is dat ze het moeilijk vinden om ‘koopjes’ te weerstaan, bijvoorbeeld wanneer er een afgeprijsd artikel in een rek ligt of hangt bij de kassa. Dit resulteert in tal van aankopen die helemaal niet nodig zijn; met overvolle kledingkasten, nutteloze gadgets en overbodige voorraden in huis.

Leer jezelf om ‘unieke’ aanbiedingen te negeren en ga alleen winkelen als je daadwerkelijk behoefte hebt aan iets. Zo breng je het aantal spullen in huis terug en wordt je leven een stuk eenvoudiger en overzichtelijker.

4. Kies voor duurzaam

Heb je dan toch een nieuw kledingstuk, meubel of ander item nodig? Kijk dan niet alleen naar de prijs maar ook naar hoe duurzaam iets is. Met dat laatste bedoelen we niet alleen hoe milieuvriendelijk iets is geproduceerd, maar bijvoorbeeld ook de levensverwachting en hoe eenvoudig het te repareren is wanneer dat in de toekomst noodzakelijk mocht zijn.

De website IFIXIT laat bijvoorbeeld van duizenden apparaten zien hoe eenvoudig ze zijn te repareren en welke onderdelen je daarvoor nodig hebt. Het is een goed idee om dit van de nieuwe smartphone of notebook die je op oog hebt vooraf te checken, zodat je niet voor verrassingen komt te staan wanneer deze stuk gaat.

5. Zet wat je overhoudt aan het werk

Hebben de voorgaande tips ervoor gezorgd dat je niet langer geld tekort komt maar iedere maand zelfs wat overhoudt? Dan is het zaak om je wat je overhebt aan het werk te zetten, bijvoorbeeld door te sparen of te beleggen. En in tegenstelling tot wat veelal gedacht wordt, hoeft dit niet met grote bedragen. Het kan bijvoorbeeld al vanaf zo’n 50 euro per maand, bijvoorbeeld met online beleggen bij Centraal Beheer. Beleggen brengt kosten en risico’s met zich mee.

Dit artikel is een samenwerking met Centraal Beheer

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

  • Birgit
    Posted 22/08/2018 12:00 pm 0Likes

    Ontzettend leuk artikel! Probeer mondjesmaat meer te gaan sparen, maar zoals Mirella al zegt blijven aanbiedingen en kortingen verleidelijk…

  • Mirella
    Posted 21/06/2018 2:57 pm 0Likes

    Leuk artikel met handige tips om gemakkelijk en eenvoudig te besparen. Zelf ben ik gevoelig voor aanbiedingen en kan ik het moeilijk laten liggen. Omdat het een aanbieding is maak je het voor je gevoel weer goed met je portemonnee.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]