5 gewoontes die slecht voor je zijn

Als mensen zenuwachtig zijn of zich vervelen, gaan ze vaak aan hun nagels pulken, ergens aan krabben, of met hun handen over hun gezicht wrijven. Dit soort gewoontes zijn moeilijk af te leren. Toch zijn er een aantal goede redenen om het te proberen. Lees ook: 5 voedingsmiddelen waar je slaperig van wordt.

Ten eerste is het iets wat je beter niet in het openbaar kunt doen. Ten tweede kan het ongezond voor je zijn. Hier leggen we uit wat je beter niet kunt doen, en waarom.

Aan je gezicht zitten

Als je veel aan je gezicht zit, krijg je gauwer puistjes. De oliën in je vingers kunnen namelijk je poriën blokkeren. Ook breng je op die manier ziektekiemen over, waardoor je eerder ziek wordt.

Aan je mond zitten

Gemiddeld zitten mensen die zich vervelen zo’n 20 keer per uur aan hun mond, vaak ongemerkt. Hierdoor komt je mond in contact met allerlei bacteriën en andere ziektekiemen die zich op je vingers bevinden.

https://lifehacking.nl/persoonlijk-tips/beheers-je-gedragspatroon-om-gewoontes-te-veranderen/

In je neus peuteren

Echt netjes is het niet, maar veel mensen doen het toch. Maar als je met je vieze vingers aan het slijmvlies in je neus komt, is de kans dat je bijvoorbeeld verkouden wordt veel groter omdat je zo allerlei virussen en andere narigheden kunt overbrengen. Tevens kun je door veel of met scherpe nagels te peuteren de binnenkant van je neus beschadigen, waardoor je een bloedneus kunt krijgen.

In je ogen wrijven

Je ogen kunnen geïrriteerd raken of zelfs gaan ontsteken als je vaak in je ogen wrijft. Als je last van droge of jeukerige ogen hebt, kun je beter even naar de dokter gaan of een oogdouche gebruiken.

Met je vingers je nagels schoonmaken

Op de huid onder je vingernagels zitten heel veel bacteriën die zich op die plek zeer snel kunnen vermenigvuldigen. Daarom is het geen goed idee om met je nagels vuil onder je andere nagels vandaan te pulken, omdat je met deze gewoonte de bacteriën die onder je nagels zitten naar je handen overbrengt.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]