De beste apps voor sterren kijken

Kijk eens omhoog tijdens een heldere, donkere nacht. Weet jij wat je ziet? Is het de ‘Grote Beer’ of de ‘Kleine Beer’? Geen idee? Met deze 6 apps kan jij sterren kijken en de wijsneus uithangen bij je vrienden!

https://lifehacking.nl/diy/7-beste-websites-en-apps-voor-het-leren-van-een-nieuwe-taal/

Alle apps werken met Augmented Reality: je houdt je telefoon omhoog in de richting van de sterren en alle beschikbare informatie verschijnt op je scherm. In het begin is het moeilijk te geloven maar het werkt vlekkeloos. Zet wel je GPS aan. De eerste drie apps die we noemen zijn voor iPhone en iPad, de andere drie zijn gemaakt voor Android-toestellen.

Night Sky Lite

Capture 1 grote beer

iOS – gratis
Ontzettend veel goede reviews en ongekend populair. Duidelijke grafieken (die je ook kan negeren) en mooie visualisaties. Ook die van de Grote Beer, als je ‘m kan vinden!

Sterrenkijken

iOS – 0,99 eurocent
Gemaakt door wetenschapsjournalist Govert Schilling die ervoor zal zorgen dat je nooit meer een maansverduistering, meteorenzwerm of een mooie samenstand van de maan en een heldere planeet zal missen.

Skyview

iOS – gratis
Deze app is meerdere keren door iTunes gekozen als beste app in de categorie Onderwijs. En mocht je in het bezit zijn van een Apple Watch, ook daar werkt de app!

Star ChartCapture 2 menu

Android – gratis
Een populaire Android app met meer dan 30 miljoen gebruikers. Het in- en uitzoomen op het heelal werkt goed. Er staan ook interessante cijfers in over de felheid van het licht van sterren en je kan ook midden in de nacht nog ‘zien’ waar de zon is.

Sky Map

Android – gratis
Juist, een paar jaar terug was de naam van de app nog ‘Google Sky Map’ maar Google heeft het sterren kijken project afgestoten, nu is het een open source initiatief. Er is in de loop der jaren weinig aangepast en misschien is dat ook wel fijn, de app voelt ‘oud en vertrouwd’. Probeer vooral ook de ‘time travel’ optie!

NASA AppCapture 4 NASA

Android – gratis
Uiteraard mag in dit lijstje de app van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA niet ontbreken. Speciaal aan deze app is hun enorme database van foto’s uit het heelal die elke dag wordt bijgewerkt.

Tell Us What You Think
5Te gek7Leuk1Serieus?1Meh...6Stom

About Author

0 Comment

  • Karabijnhaak
    Posted 13/09/2019 1:13 pm 0Likes

    Hier ontbreekt volgens mij nog de app “Star Walk”. Wel betaald in de apple store…

Leave a comment

[wpterms id="3193"]