6 dingen die je productiviteit in de weg staan

Vaak ben je niet zo efficiënt bezig als je zou willen en in veel gevallen is dit niet jouw schuld. Hier zijn 6 dingen die je productiviteit in de weg staan, en wat je eraan kunt doen. Lees ook: Zo kun je productief zijn in het vliegtuig.

Je telefoon

Het controleren van je telefoon of het beantwoorden van oproepen en berichten is de grootste productiviteitskiller. Telkens wordt je afgeleid en hebt daarna moeite om je draai weer te vinden. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je telefoon uit te zetten of het geluid te dempen, maar dit kan averechts werken op je productiviteit omdat je onbereikbaar bent.

Je kunt ervoor kiezen om op bepaalde uren alleen oproepen van een specifieke groep personen toe te staan en de rest te dempen. Vervolgens kun je op vaste tijden kijken of er ook andere berichten zijn binnengekomen.

Je collega’s

Je raakt bij de kopieermachine of het koffieapparaat al gauw aan de praat met je collega’s. Socializen is goed voor de werksfeer, en er is niets mis mee. Maar probeer ervoor te zorgen dat je niet te lang afgeleid wordt en dat je alleen op een moment dat je even kunt pauzeren aan de praat raakt, zodat je je ‘flow’ niet kwijtraakt.

Vergaderingen

Vaak lijkt het wel alsof men vergadert om te vergaderen, en wordt er weinig tot niets zinvols bereikt. Probeer je vergaderingen zo in te plannen dat je er het meeste uit kunt halen in zo weinig mogelijk tijd, en kijk welke vergaderingen je kunt overslaan zonder dat je teveel misloopt of irritatie opwekt.

Social media

Tenzij je social media voor je werk nodig hebt, kun je deze het beste links laten liggen tijdens werktijd. Zelfs tijdens een pauze raak je al gauw afgeleid door wat mensen op sociale media plaatsen en blijf je over dingen nadenken die misschien beter even hadden kunnen wachten, zoals de weggelopen hond van de overburen.

Waarom je af en toe offline moet zijn

E-mail

Voor veel mensen vormt e-mail is een belangrijk onderdeel van hun werk. Probeer op vaste momenten je e-mail te checken en beantwoord alleen die berichten die direct een reactie vereisen. De rest kan even wachten totdat je klaar bent met je eigen taken.

Rookpauzes

Rokers hebben op veel werkplekken het voordeel dat ze regelmatig een korte pauze mogen nemen om even naar buiten te gaan om een sigaret op te steken. Dit kan je ‘flow’ doorbreken, maar het kan ook juist helpen om even wat frisse lucht te happen. Of je nu rookt of niet, kijk wat voor jou werkt en pas dit toe.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

  • Gustavo Woltmann
    Posted 07/02/2017 4:06 pm 0Likes

    Ik herken mezelf heel erg in het feit dat je door een praatje, mailtje of sociale media uit je ‘flow’ raakt. Ik werk soms van thuis uit en als mijn partner dan iets zegt of vraagt, of de honden even naar buiten moeten, is het altijd weer even zoeken naar dat ritme. Tja…

Leave a comment

[wpterms id="3193"]