6 gekke huismiddeltjes die echt werken

Iedereen kent wel een aantal huismiddeltjes die je kunt toepassen als je wat kwakkelt met je gezondheid. Lifehacking heeft een aantal gekke, niet zo voor de hand liggende oplossingen gevonden voor verschillende kwalen, die echt goed werken. Lees ook: Zo kun je deze gerechten het beste opnieuw opwarmen.

Zweetvoeten

Het is erg vervelend als je last van zweetvoeten hebt. Voor anderen, maar ook voor jezelf. Je kunt allerlei producten kopen die beloven de zweetproductie en/of zweetlucht te verminderen, maar je kunt het probleem ook heel eenvoudig zelf oplossen.

Wodka is zelf geurloos, bevat veel alcohol en het droogt ook nog eens uit. Daarom is het een prima huismiddeltje tegen zweetvoeten. Doop een washandje in een beetje wodka en wrijf het over je voeten. Laat het vervolgens zelf opdrogen. De alcohol doodt de bacteriën die de vieze geur veroorzaken, en je gaat ook nog eens minder snel opnieuw zweten.

Hoofdpijn

Als je gestrest bent, pers je vaak ongemerkt je kaken op elkaar, wat hoofdpijn kan veroorzaken. Je kunt dit voorkomen door een potlood tussen je tanden te houden en niet te bijten. Op die manier verlicht je de druk op je kaakspieren, waardoor je hoofdpijn weggaat of voorkomen wordt.

Pijnlijke voeten

Neem een tennisbal of golfbal en rol je voet er een aantal minuten overheen. De bal masseert de spieren van je voetzool, wat zorgt voor verlichting van de pijn.

Hikken

Het is heel vervelend als je maar niet van de hik afkomt. Wat je kunt proberen, is een theelepel kristalsuiker doorslikken. Er wordt beweerd dat de suiker invloed heeft op de spastische samentrekkingen die voor de hik verantwoordelijk zijn.

Een andere oplossing die ik nog uit mijn jeugd ken, is een suikerklontje met azijn opzuigen. Voor mij werkte dat altijd goed. Het is zo smerig dat je ervan schrikt, en dat is misschien ook juist waarom het werkt.

Kiespijn

Als je erge last van kiespijn of ontstoken tandvlees hebt, kan het helpen om er kruidnagel (of kruidnagelolie) overheen te wrijven. Het heeft namelijk een antibacteriële werking.

Wratten

Wratten kun je heel effectief verwijderen met ducttape. Zorg dat je de plek goed ontsmet, en knip een stukje ducttape af dat iets groter is dan de wrat. Plak de tape over de wrat, en druk het goed aan zodat er geen lucht onder kan komen. Vervang de tape om de drie dagen en vijl telkens de dode huid eraf. Herhaal dit totdat de wrat verdwenen is. Waarom werkt dit? Ducttape bevat chemicaliën die de wrat doen ‘stikken’.

Tell Us What You Think
0Te gek1Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

1 Comment

  • Bjorn
    Posted 08/08/2017 10:15 am 0Likes

    Erg handige tips, de kruidnagel kende ik al, spoelen mag een hoog alcohol percentage kan ook helpen tot je terecht kunt bij de tandarts.

    Zelf heb ik (gelukkig) geen zweetvoeten maar ik ken iemand die hier veel last van heeft, ik ga het absoluut voorstellen aan hem.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]