6 handige lifehacks voor in huis

Sommige dingen zijn erg lastig op te ruimen of schoon te krijgen. Hier is een verzameling van 6 snelle en zeer handige lifehacks om je huis netjes te houden. Lees ook: Dit kun je allemaal doen met restjes brood.

Potjes schoonmaken

Als je mooie potjes of flesjes hebt, waar bijvoorbeeld jam of olijfolie ingezeten heeft, kan het zonde zijn om ze weg te gooien. Als je ze goed schoon krijgt, kun je er namelijk iets anders in bewaren, of ze als decoratie in huis gebruiken. Maar als een potje of flesje allerlei rare hoekjes en rondingen heeft, kan het lastig zijn om het helemaal mooi schoon te krijgen.

Doe er een beetje ongekookte rijst in, een paar druppels afwasmiddel, en water. Doe het deksel of de dop erop, en schud het geheel voorzichtig alle kanten op. De rijst zorgt ervoor dat al het vuil er goed afgeschuurd wordt. Giet de inhoud weg, en spoel de pot of fles even goed om.

Aanslag op glazen

Als je glazen niet mooi helder uit de vaatwasser of afwas komen, kun je een beetje water, azijn en een handdoek gebruiken om ze mooi helder te krijgen.

Rasp schoonmaken

Als je kaas geraspt hebt, is het bijna onmogelijk om de rasp weer goed schoon te krijgen. Een goede truc is om nadat je kaas geraspt hebt een rauwe aardappel te raspen. Het oxaalzuur in rauwe aardappelen kan helpen om kaas los te weken van de rasp, en terwijl de aardappel zelf de losse restjes kaas mee door de rasp duwt.

Glitter opruimen

Van alles bevat tegenwoordig glitter: wenskaarten, make-up, kleding, knutselgerei… En als je een ongelukje hebt en glitter morst, ligt het echt overal. Het is met de stofzuiger bijna niet op te zuigen, en als je het probeert op te vegen kom je het weken later om wat voor reden dan ook ineens in je bed of badkuip tegen.

Als je een beetje klei of brooddeeg hebt, kun je de glitter er echter prima mee oppikken. Rol de klei of het deeg over de plek waar je glitter gemorst hebt, en het blijft eraan plakken.

Grill schoonmaken

Als je aangebakken restjes op je grill hebt zitten, kun je deze eenvoudig verwijderen met een rauwe witte ui. Veeg deze uitgebreid over de verwarmde grill heen, en de restjes komen prima los. En je vlees krijgt er tijdens het grillen ook nog eens een lekker smaakje van.

Krakende vloeren repareren

Als je met een verfborstel een klein beetje talkpoeder tussen de openingen van een krakende vloer doet, zal het gekraak vrijwel meteen ophouden.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]