6 online muzieklessen voor beginners

Altijd al een viool-held of stoere basgitarist willen zijn? Heb je daarnaast ook een beetje vrije tijd en doorzettingsvermogen? 6 suggesties voor gratis online muzieklessen. Lees ook: Maak je eigen laptopstandaard.

1. Teoria

Iedereen kan bladmuziek leren lezen. Begin bij Teoria – waar je stap-voor-stap leert hoe ritmes werken op papier en hoe toonladders eruit zien. Het fijne aan de site is dat je makkelijk tussen de lessen kan navigeren. Ook staat er op elke pagina één of meerdere video’s zodat je naar de lessen kan luisteren. Tip: volg de lessen met een gitaar of piano in de buurt zodat je de theorie direct toe kan passen. Ken je de basics? Probeer dan je oren te trainen met Theta (zie 2.).

Teoria1

2. Theta Music Trainer

Het is jammer dat je maar tot level 3 mag spelen, daarna moet je betalen (niet veel), en toch is het de moeite waard. Op Theta staat een overzicht van luisteroefeningen. Probeer ‘parot phrases‘ (je hoort een aantal tonen en die speel je op gevoel na op een piano of gitaar) en ‘dango brothers‘ (je instrument op gehoor stemmen). Negeer ook de visuals – daar draait het nu even niet om. De volgende stap? Een instrument spelen!

Theta1

3. The Online Piano and Violin Tutor

Negen lessen om de basisbeginselen van viool spelen onder de knie te krijgen. De video’s beginnen bij hoe je een viool vast moet houden en laat je op een rustig tempo een aantal oefeningen zien. Er zijn tig videokanalen met videolessen viool maar dit is een overzichtelijk begin.

4. JustinGuitar

Wederom een vol YouTube kanaal maar dit keer met waardevolle lessen voor aspirerende gitaarspelers. Justin legt rustig uit en kent veel uiteenlopende speelstijlen en muzikale genres. Probeer de video’s met akkoorden eens uit.

Justin1

5. Scotts’ Bass Lessons

Scott plaatst elke week een paar nieuwe video’s op zijn YouTube kanaal. Er zijn beginnerslessen, tips over het aanschaffen van spullen, voorbeelden van solo’s, ritmische studies – ontzettend veel, ontzettend waardevol.

ScottsBas1

6. FreeDrumLessons.com

De naam van de website verklapt het al: gratis drumlessen. Wel even 1 keer inschrijven en je kan los! Er staat voldoende op om lekker mee te kunnen oefenen. De site heeft een drum toolbox met alles wat je als beginner nodig hebt.

drums1

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]