7 beste websites en apps voor het leren van een nieuwe taal

Het aanbod van websites en apps is enorm, maar waar leer je nou echt het spreken van een nieuwe taal? Waarschijnlijk zie je, net als wij, de bomen door het bos niet meer. Het zou dan ook zonde zijn wanneer je goede intentie stopt bij het zoeken naar een geschikte talenwebsite of -app. Om je te helpen hebben we hier de zeven beste apps en websites op een rijtje gezet.

Elke website heeft zijn voor- en zijn nadelen en je moet zelf ervaren welke applicatie of website het beste bij je past.

1. Babbel
Babbel is een gratis tool beschikbaar op elk apparaat. Het leert je hoofdzakelijk de taal in de basis (grammatica, schrijven en spreken). Je loopt weinig financiële risico omdat het een gratis app is en helpt je bij de eerste stappen van het leren van een nieuwe taal. Ga direct naar Babbel

Learn-Languages-Online-Babbel-English-Spanish-Portuguese-French-Italian-German-Swedish-Norwegian-Danish-Dutch-Polish-Turkish-Indonesian

2. Memrise
Memrise is een website die je spelenderwijs helpt bij het onthouden van woorden. Met een database van ruim 2.500 woorden in alle talen, zorgt Memrise er voor dat je 80% van de taal begrijpt. In vergelijking met andere website en apps zit er een leuk spelelement in die het leren van de taal nog plezieriger en interactiever maken. Ga direct naar Memrise

memrise_website

3. Duolingo
Met ruim 50 miljoen geregistreerde gebruikers is Duolingo veruit de leider in het leren van een nieuwe taal. Vergelijkbaar met Bussu, helpen ze je spelenderwijs om bijvoorbeeld Spaans of Mandarijns te leren. De kracht van Duolingo is de herhaling. Interessant? Ga naar Duolingo

duolingo-screengrab

4. Busuu
Busuu is een gratis mobiele app die leeft op community. Hier laat Duolingo het was ons betreft een beetje liggen. Duolingo en Bussu verschillen op andere vlakken niet veel van elkaar, wanneer je zoekt naar de basis beginselen van de taal (grammatic en woordenschat). Ga naar Busuu!

busuu

5. FluentU
FluentU voorziet je in een reeks video’s en cursussen. Je kan een taal in de basis leren, maar ook doorgaan tot dat je uitgebreide conversaties kan spreken. Bij FluentU heb je wel motivatie nodig. Want spelelementen of interactie ontbreken volledig. Ga naar FluentU!

language-immersion-online-3

6. Fluent in 3 months
De website ‘Fluent in 3 months’ is een populaire website die is opgericht door Benny Lewis. Hier vind je onder andere premium online cursussen die je helpen om een taal sneller te leren spreken (schijnbaar is dit mogelijk in drie maanden). Het is zeker de moeite waard om te proberen. Ook als is het moeilijk voor te stellen dat je in drie maanden vloeiend een taal spreekt. Ja, ik ben nieuwsgierig naar Fluent in 3 months.

7. Rype
Op de website van Rype leer je de taal door middel van een talencoach die op maat een les voor je samenstelt. Het samengestelde lespakket helpt je om een taal te leren spreken. Je hebt 24/7 (online) toegang tot je coach die je ook nog eens eerlijke feedback geeft op je uitspraken en voortgang. Met alleen Spaans is aanbod van talen nog zeer beperkt, maar ze verwachten op korte termijn Frans, Duits en Italiaans toe te voegen.

Ken jij ook nog goede websites of apps die uitstekend zijn voor het leren van een nieuwe taal? Laat het ons dan weten.

Wat vind je van deze hack?
2Te gek1Leuk3Serieus?1Meh...3Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]