7 dingen die je altijd bij je moet hebben

Er zijn dingen die je altijd bij je hebt als je buitenshuis bent, de huissleutels, in de meeste gevallen een telefoon en vaak ook nog wel een portemonnee. Maar naast deze standaard zaken zijn er meer handige dingen die, jawel, handig zijn om altijd bij je te hebben. Een kleine opsomming van wat ik nagenoeg altijd in mijn tas heb.

de inhoud van mijn tas

Papier – Zorg ervoor dat je nooit zonder papier zit. Want de meest briljante ideeën komen nu eenmaal als je ze niet verwacht. Als je ergens in de rij staat te wachten, bij iemand anders thuis, als je buiten loopt. Eigenlijk overal, behalve op die plek waar je het gelijk kunt verwerken.

Pen – Wat heb je aan papier, naast het vouwen van vliegtuigjes om te tijd te doden, als je er geen pen bij hebt? Een pen die het altijd doet, goed én lekker schrijft.

Plastic tasje – Dit plastic tasje draag ik altijd bij me in mijn tas. Beetje vreemd, want waarvoor heb je een plastic tas nodig als je ook vrijwel altijd een tas bij je hebt? Wel, het is een uitbreiding. Voor het geval ik nét iets meer boodschappen heb gekocht bij de supermarkt dan in de tas past bijvoorbeeld. Het scheelt weer een tasje kopen bij de kassa, wat op jaarbasis ook weer op kan lopen, en het is ook nog eens nuttig voor andere dingen. Zoals als zitlap als je ergens wilt zitten, maar het heeft net geregend of het is er vies.

Mes – Nu ben ik een Scout en dan is het nét even iets logischer dat je een mes hebt en ook bij je hebt. Maar het is voor iedereen handig. Want je kunt er naast het doorsnijden van een touwtje, ook heel erg prima een broodje mee smeren en doorsnijden als je ergens onderweg gaat lunchen. Hoewel het op zich ook prima met een pinpas kan, maar dan liever in nood gevallen.

Zaklampje – Een klein zaklampje, zo’n led dingetje met een knopcelletje is vooral in de winter handig. Als het vroeg donker is en je moeite hebt met het terug vinden van dingen in je tas of het sleutelgat als je bij de schuur aankomt. In beide gevallen is het wel belangrijk dat het lampje óf aan de tas zelf hangt middels een clipje óf op zo’n vreselijk eenvoudige plek in de tas zit dat ie blindelings te vinden is.

USB stick – Vaak is er wel internet in de buurt als je op een computer bezig bent, maar voor die keren dat dat niet het geval is, is een USB stick wel handig om bestanden op te slaan, mee te nemen of te backuppen. Of, simpelweg, omdat het om teveel data gaat. Dan is een externe opslag toch nét even iets handiger om het van de ene computer naar de andere over te brengen.

Telefoonoplader – De telefoons van nu gaan minder lang mee dan vroeger, daarom gaat het stekkertje om de iPhone op te kunnen laden altijd mee. Er is vaak wel een usb poort te vinden, waar een beetje stroom uit getapt kan worden, zo de telefoon in.

Natuurlijk zit er in de tas die dagelijks bij mij draag veel en veel meer, maar deze 7 dingen zitten er in ieder geval in. Wil je nog meer inspiratie wat je allemaal in een tas kan stoppen? Kijk dan eens op de Flickr groep What’s in your bag?

Wat vind je van deze hack?
0Te gek1Leuk1Serieus?2Meh...2Stom

About Author

29 Comments

 • Patrick Loonstra
  Posted 03/06/2010 4:45 pm 0Likes

  Denk dat deze ook niet echt door de beveiliging op de vliegvelden komt hoor.
  Ik weet het wel zeker.

 • Alexandra
  Posted 03/06/2010 2:46 pm 0Likes

  @Edwin en Han: Kennen jullie de Zwitserse ‘zakmesjes’ in credit card formaat al? Check http://www.victorinox.com/category/1/100/1009. Misschien dat je daarmee geen problemen krijgt bij de security en toch heb je allemaal tools handig en licht bij je.

 • Patrick Loonstra
  Posted 14/05/2010 4:44 pm 0Likes

  @iFreek Leuk idee voor een nieuw artikel. Hier heb ik wel ervaring mee, dus kan wel wat worden.

 • iFreek
  Posted 13/05/2010 2:00 pm 0Likes

  Wat je mee moet nemen is heel persoonlijk, al zijn er dingen die voor bijna iedereen handig zijn. Een zakmes vind ik daar geen goed voorbeeld van en een USB-stick is overbodig met alle online opslagmogelijkheden als Dropbox.

  Algemeen nuttig:
  – Mobiele telefoon en lader
  – PIN-pas en een tientje (voor als je niet (meer) kunt pinnen)
  – OV-chipkaart of rijbewijs
  – Kauwgom, Dextro Energy en/of een pakje Sultana’s

  Idee voor een volgend artikel: een checklist voor meerdaagse reizen/vakanties.

 • Bert Verdonck
  Posted 12/05/2010 9:36 am 0Likes

  Leuke tips!

  Nog een paar aanvullingen, vooral als ik langer dan 1 uur onderweg ben, neem ik meestal de volgende dingen mee:
  * Flesje water, halve liter. zeker in de auto steeds een voorraad, naast de chocolade, powerbars, etc.
  * veters : handig als je veters stukgaan, maar ook vooral nuttig om extra dingen vast te knopen, zoals die extra tas of je handbagage of wanneer je riem het begeeft of …

  Voor langere reizen neem ik naast wat al genoemd is ook nog mee:
  * wereldstekker : om het even waar toch je elektronische spullen kunnen opladen
  * kleine multibox met 3 stopcontacten : ik geef toe dat het extra gewicht is, maar tegelijkertijd je mobieltje, je laptop en je camera opladen…lekker handig!
  * reserve batterij portable en voor mijn mobiele telefoon (hangt ook van de bestemming af)

  En voor ik het vergeet : altijd een backup voor ik vertrek… via dropbox.com voor files en via mozy.com voor de volledige computer

 • Patrick Loonstra
  Posted 11/05/2010 9:21 pm 0Likes

  Dat naaisetje is mooi, ben je vanaf heden herkenbaar in de trein.

 • Herman Kopinga
  Posted 11/05/2010 4:55 pm 0Likes

  Ik heb net als Spot ook relatief veel standaard in m’n tas zitten. Mijn highlights:
  – Geld (contant), regelmatig handig om een paar tientjes cash te hebben voor de OEPS momenten of als je niet kunt pinnen.
  – Betaalding van m’n bank, standaard bewaarplek in m’n tas zodat ik daar geen gedoe mee heb.
  – Boekenbonnen, anders heb ik ze nooit bij me als ik een leuk boek zie.
  – Batterijen, voor bluetooth muis, toetsenbord en fotocamera.
  – Naaisetje, blijft leuk om in de trein een verloren knoop weer aan te zetten.
  – USB geheugenkaart lezer, niet alleen voor mezelf maar ook voor anderen (evenementen) regelmatig lol van
  – Kelnersmes, ik hou van wijn.
  – Paracetamol en Ibuprofen, dat lijkt me duidelijk.
  – Koptelefoon.
  – Huissleutels van vrienden, handiger mee onderweg dan thuis in een doosje.

 • Spot
  Posted 11/05/2010 3:00 pm 0Likes

  @roger: ik heb mijn rijbewijs in mijn portemonnaie zitten. (ik heb mijn pinpas bijvoorbeeld ook niet opgenoemd maar die zit daar ook in)

 • Roger
  Posted 11/05/2010 7:06 am 0Likes

  In geen enkel lijstje wordt een identiteitsbewijs genoemd? Lijkt mij ook handig…

 • Merijn
  Posted 10/05/2010 4:13 pm 0Likes

  Bij mij is tas vervangen door koektrommel (zo’n rooje, zat “gratis” om speculaas heen): de inhoud blijft heel, maar ja je krijgt commentaar :). Wat ik ook altijd bij me heb is een pakje adreskaartjes, mn “organiser” bestaat eruit en ze zijn ook altijd handig om willekeurig wat op te schrijven.

 • Marguerite
  Posted 10/05/2010 3:48 pm 0Likes

  aan zo’n zwitsers zakmes zit ook een schroevendraaier …. heel handig als je zoals ik eens mijn dochtertje uit een zelf-voor-het-eerst-op-slot-gedraaide wc die dan niet meer open wil moet redden!

 • Patrick Loonstra
  Posted 10/05/2010 3:12 pm 0Likes

  @niels – Haha, gedeeltelijk heb je gelijk. Ware heb niet dat dit de 7 dingen die meeheb NAAST de standaard dingen als portemonnee, telefoon en sleutels =]
  En de andere zaken werken ook wel, gedeeltelijk, want iets noteren op papier gaat in de meeste gevallen net even wat sneller en ik heb mijn iPhone niet zo ingesteld dat die als externe schijf kan werken, die wil ik vooral helemaal automatisch kunnen laten syncen met de computer.

 • Spot
  Posted 10/05/2010 3:07 pm 0Likes

  interessant stuk! in mijn tas (die nu helaas weg is voor reparatie) en vele jaszakken heb ik altijd standaard een berg nuttige dingen zitten.

  -pen/papier combo in de vorm van een notitieblokje waar je de pen in kan steken. Altijd wel een aantal reserve pennen en een stift
  -plakband/tape
  -zakmes (mes/zaag/kurkentrekker/blikopener/etc)
  -camera
  -usb kabeltje
  -mini tasje met usb sticks
  -zaklamp (ook bruikbaar voor zelfverdediging, zie http://pochichuan.nl/kubotan.php)
  -veiligheidsspeld / paperclip / haarspeld
  – een paar tie-raps
  – fluitje(is nog niet nuttig geweest dus kan er misschien wel uit)
  -aansteker
  – mini handoekje (http://en.wikipedia.org/wiki/Towel#Alternative_uses http://towel.org.uk)
  – sultana/koekje/snickers voor hongerige momenten
  – pleisters
  – zakdoekjes / servetjes (die krijg je overal bij dus waarom niet een paar in je tas bewaren)
  – plastic tasje
  -plattegrondjes om aan verdwaalde toeristen te geven (ik woon in een stad vol toeristen)

  ik gebruik een ouderwetse nokia zonder fratsen die best lang met zijn batterij doet dus voor mij is een oplader niet nodig

  in mijn portemonnaie heb ik ook een lijstje met telefoonnummers die handig kunnen zijn als mijn telefoon het een keer niet doet.

  ook is het geen slecht idee om een naam&adres kaartje in je portemonnaie en tas te doen voor het geval je het verliest.

  ik vlieg ook regelmatig genoeg en moet dan elke keer goed nadenken dat ik alle verboden dingen ( messen, aansteker, etc) er uit haal. En op die momenten merk ik meteen hoe nuttig ze zijn.

  ja ik geef toe dat ik veel zooi in mijn tas heb maar handig is het wel 🙂

 • Niels
  Posted 10/05/2010 2:56 pm 0Likes

  [quote]Telefoonoplader – De telefoons van nu gaan minder lang mee dan vroeger, daarom gaat het stekkertje om de iPhone op te kunnen laden altijd mee. Er is vaak wel een usb poort te vinden, waar een beetje stroom uit getapt kan worden, zo de telefoon in.[/quote]

  Wat heb ik aan een telefoonoplader als ik geen telefoon meeneem/hoef te nemen ?
  Laten we hem nu eens wel meenemen, kun je het zaklampje maar achterwegen laten en de display van je telefoon gebruiken om het sleutelgat te vinden.
  Verder kun je het papier en en de pen achterwegen laten, door je ideeën in je telefoon op te slaan, al dan niet als ingesproken memo.
  De oplader, uitgaande van een USB connector, zou wellicht met een los kabeltje kunnen uitvoeren. Kun je hem als USB opslag gebruiken. Het memory kaartje (uitgaande dat deze erin zit) zou ook nog een optie kunnen zijn.

  Kortom, je neemt veel te veel mee 😉

 • Han
  Posted 10/05/2010 1:28 pm 0Likes

  Leuke lijst, alleen het mes valt voor mij echt af. Ik reis namelijk regelmatig en een mes geeft alleen maar problemen bij de security.

 • Patrick Loonstra
  Posted 10/05/2010 10:48 am 0Likes

  Is dat die pen waarmee de VS liet zien hoe goed ze wel niet waren ten tijden van de koud oorlog en dat het antwoord van de USSR het potlood was, dat ook zonder zwaartekracht werk en onder water? Althans, zo gingen de verhalen.

 • Hielke
  Posted 10/05/2010 8:46 am 0Likes

  Aanrader om als pen te gebruiken, de Fisher Spacepen.

  Deze doen het bij mij altijd, er gaan vullingen in die onder druk staan, oorspronkelijk voor NASA gemaakt voor gebruik in ruimte. Voor max een tientje te vinden op eBay…vullingen ook en die gaan toch best lang mee.

 • Edwin
  Posted 09/05/2010 9:30 pm 0Likes

  @rocco: Condooms zijn erg handig. Je kunt er (ook) water mee vervoeren, kapotte tank- of radiatordoppen mee vervangen, dingen afbinden enzovoorts. Maar hoe vertel ik mijn vrouw dat ik een condoom bij me heb? 🙂

 • Edwin
  Posted 09/05/2010 9:25 pm 0Likes

  Ik heb ook allerlei tools en dingetjes op zak, maar wat me, naast een pen, het vaakst heeft geholpen is zo’n mini zwitsers zakmesje met mes, vijl, schroevendraaiertje, schaartje, tandenstoker en pincet.

 • rocco
  Posted 09/05/2010 8:22 pm 0Likes

  Vergeet de condooms niet!

 • Patrick Loonstra
  Posted 09/05/2010 3:50 pm 0Likes

  @Johan: Een potlood is eigenlijk een veel betere optie, dat klopt zeker.
  Ik moet bekennen dat ik op het werk ook nauwelijks een pen gebruik hoor, een potlood en een goede puntensluiper.

  @Jaco: Een leuke vervolgpost kan dat worden ware het niet dat ik het niet gebruik. Dus heb er geen ervaring mee.

 • tjitske
  Posted 09/05/2010 1:49 pm 0Likes

  Ik heb bovengenoemde zaken idd meestal bij me; de meeste spullen heb ik in een etui zitten zodat wanneer ik wissel van tas alleen het etui hoef te pakken; heel handig vind ik zelf!

 • Johan
  Posted 09/05/2010 12:10 pm 0Likes

  Ik zou de pen vervangen of aanvullen door een potlood. Een potlood doet het, in tegenstelling tot een pen, namelijk altijd. Want als de punt afbrreekt kun je die met het mesje weer aanscherpen.

 • Jaco
  Posted 09/05/2010 11:56 am 0Likes

  Idd een leuk stukje! Misschien is het een leuk idee om ook een lijstje te maken van dingen die je op je USB-stick kunt zetten, bv live-Ubuntu, portable Open Office, portable Firefox, dat soort spul. Het kan tenslotte gebeuren dat je op een computer moet werken waar je bepaalde programma’s niet kan of mag gebruiken.

  @Janet: de meeste zakmesjes hebben ook een nagelvijl ter beschikking 😉

 • patrick
  Posted 09/05/2010 11:35 am 0Likes

  Dank je voor de leuke reactie, dit moedigt aan om meer te schrijven hier.
  EDC klinkt well leuk en interessant om eens verder naar te kijken.

  Je bedoelt waarschijnlijk urbansurvival, laat vooral even weten als je daarmee aan de slag gaat en hoe het in elkaar steekt.

 • Johan Hoogendijk
  Posted 09/05/2010 11:04 am 0Likes

  Ha Patrick,
  Leuk stukje! Ik zie veel raakvlakken met EDC (Every day carry)-gebeuren. Dit neigt wel meer naar outdoor & survivalism. Binnenkort start ik met 2 concepten op het gebied urvansurvival waarin de inhoud van je tas centraal zal staan. Geef deelnemers 20 euro en laat ze de AH of LIDL inrennen en altijd leuk om te zien waar mensen mee aankomen. En dan met deze inhoud 48 uur op pad! Zo licht mogelijk! (geen slaapzak, geen eten..). Enfin, ben benieuwd naar je ontwikkelingen en ik hou je tas in de gaten!

 • Janet
  Posted 09/05/2010 10:57 am 0Likes

  Als vrouw vind ik toch ook een (klein) nagelvijl(tje) onmisbaar voor die vervelende haakjes aan de nagel die altijd onverwacht verschijnen.

Comments are closed.