8 bijzondere doeleinden voor zeep

Je ziet ze minder vaak in huishoudens, maar in bijna elk hotel ligt er eentje in de badkamer: een blok zeep. Veel mensen hebben nog wel ergens in huis een ouderwets blok liggen en de kans is groot dat je hem niet binnenkort gaat gebruiken. Tot vandaag!

https://lifehacking.nl/persoonlijk-tips/dit-zijn-de-beste-apps-van-april/

Blok zeepDacht je dat zeep alleen handig was voor het wassen van je handen? Het kan goed van pas komen bij allerlei huishoudelijke klusjes waarmee je tijd en geld bespaard. Als klap op de vuurpijl is het ook nog natuurvriendelijk!

Natuurlijke insectenverdelger

Dit werkt bij zowel binnen- als buitenplanten. Snipper een half blokje door een emmer water. Giet het mengsel in een sproeier en sproei het op de onderkant van de blaadjes van je planten. Dit houdt insecten op afstand!

Verzachting muggenbeet

Over insecten gesproken: ben je gebeten door een mug? Smeer een nat stuk zeep enkele seconden over de beet. Je voelt gelijk verlichting van de jeukerige en pijnlijke beet!

Luchtverfrisser voor je kledinglade

Leg een stuk in de lade waar je kleding bewaard. Zo blijven je kleren fris ruiken en voorkom je een muffe lucht. Dit kan ook goed werken bij kleding in koffers!

Vlekverwijderaar

Heb je een hardnekkige vlek op een kledingstuk of tapijt? Wrijf een nat stuk zeep stevig over de vlek. Laat het  drogen en was de resten er vervolgens af met warm water.

https://lifehacking.nl/diy/8-tips-voor-het-schoonmaken-van-je-auto/

Luchtverfrisser voor je schoenen

Stinken je schoenen? Leg een stuk zeep in iedere schoen en laat het een nachtje staan. ’s Ochtends ruiken je schoenen weer zo goed als nieuw!

Speldenkussen

Wikkel een stuk zeep in een dunne lap stof en bevestig het met een leuk lint om het als speldenkussen te gebruiken. Bonustip: door doordat de uiteinden van de naalden bedekt zijn met een klein laagje zeep, prik je hiermee makkelijker door stof!

Smeermiddel voor je rits

Ritsen kunnen na een tijdje wel eens vastzitten. Is de rits van bijvoorbeeld je jas ontzettend stroef geworden? Wrijf wat zeep over de achterzijde van de rits. Smeer het uit door de ritsen een paar keer te openen en te sluiten.

Nagelschoonmaker

Ga je in de tuin werken? Schraap dan eerst even met je vingernagels over een stukje zeep. Door de zeep onder je nagels, is er geen ruimte meer voor vuil en modder! Na afloop is het ook een stuk makkelijker onder je nagels vandaan te wassen dan aarde.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author