8 tips voor de perfecte kattenfoto

Even rustig zitten doet je kat nooit op het moment dat je een foto wilt maken. Hier 8 tips om toch een mooi plaatje te schieten – zonder Instagram filter of een handvol snoepjes. Lees ook: 7 tips om te fotograferen met je iPhone

1. Crop!

Durf eens te croppen in je foto en laat alleen een pootje, gek vlekje of neusje van je kat zien. Uiteraard kan je ook een scherpe close-up maken…als je kat dat tolereert.
kat focus ogen

2. Zak door je knieën

Of ga op de grond liggen om je kat op de venterbank, stoel of bed op ooghoogte te kunnen fotograferen.

3. Contrast

Ligt je witte kat op een zwart kleedje? Je rode kater op een grijze bank? Maak gebruik van het contrast. Je kat springt er zo nog meer uit!

4. Focus op ogen

Er is niks mooiers bij een kat dan haar ogen. Geel, oranje, bruin, felblauw, donkerblauw, groen. Probeer eens te focussen op haar ogen als je kat richting het raam kijkt. Dat weerspiegelt mooi.
kat2

5. Achtergrond

Let op de achtergrond. Een berg vuile was of je dochter’s knalroze potje eisen alle aandacht op – en dat is niet de bedoeling! Zet ook de televisie uit.

6. Natuurlijk licht

Probeer binnen niet te flitsen. Gebruik bij voorkeur natuurlijk licht, zoals dat naar binnen piepende zonnestraaltje waar je kat zo dol op is.

7. Blijf rustig

Piepspeeltjes, veertjes op een stokje en met je vingers knippen terwijl je ‘pssjt pssjt’ zegt: het heeft geen zin. Dikke kans dat je lieverd geen interesse heeft. Een foto van je kat in luie, spinnende toestand met tevreden dichte ogen is toch ook mooi?
kat vlekje

8. Probeer een actiefoto

Als laatste, waag het er eens op en maak een actiefoto. Niet van je kat op de kattenbak of genietend van een vogeltje maar liever van een grote sprong of dat moment waarop ze zich lekker uitrekt. Het is niet erg als je foto iets wazig is, er zit nu eenmaal beweging in.
Deel jij een zelfgemaakte kattenfoto met ons?

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

  • Riet
    Posted 26/02/2017 12:39 pm 0Likes

    Is flitsen dan slecht voor katten? Mijn camera flitst automatisch als het te donker is. ( kan wel uit natuurlijk, maar dat vind ik lastig).
    Toen ik nog katten had heb ik heel veel foto’s gemaakt, ook met flits en ik heb nooit gemerkt dat een kat daar nadelige gevolgen van heeft gekregen.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]