9 Mogelijkheden in Alfred die je nog niet kende

Of misschien wel maar te weinig gebruikt. Alfred is het grote en véél krachtiger broertje van de OSX Spotlight. Zelfs na de update naar Yosemite blijft Alfred mijn favoriete digitale butler die me altijd aangeeft wat ik zoek.

Ik gebruik Spotlight niet en de dock op mijn Mac is altijd verborgen. Met de toetscombinatie Appel-Spatie roep ik mijn zoekscherm op en ik begin te typen. Of ik nu een app wil openen, een tekst zoek in een bestand of een specifiek document, via Alfred heb ik het in een handomdraai gevonden. Toch blijf ik altijd weer bijleren met Alfred. Met name de Workflows zijn enorm boeiend en ik kan me daar gerust een avond in verliezen om mijn eigen manier van werken nog meer toetsenbord-centrisch te maken. Het blijft een wankel evenwicht tussen productiever werken en fiedelen
Met een blogpost bij Alfred ontdek ik weer nieuwe mogelijkheden van deze launcher en wederom bedenk ik me hoe ik dit meer kan gebruiken. Ik zou wel eens een extensie in het Powerpack willen die me na een periode de statistieken laat zien welke workflows en toetscombinaties ik het meeste heb gebruikt. Misschien leert dat me minder te klooien en meer te doen 🙂

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

3 Comments

 • Patrick Loonstra
  Posted 24/10/2014 9:53 am 0Likes

  Alfred is voor mijn de meeste gebruikte app op mijn Mac.
  Ik navigeer ermee naar open apps en apps die ik open wil hebben. Zoek bestanden. Ik reken ermee, ook omrekenen van valuta.
  En zoek ermee in Evernote.

 • Arjan Broere
  Posted 24/10/2014 8:34 am 0Likes

  Erg fijne tool. Ik heb gelukkig hulp van Herman Kopinga gehad met de workflows. Dat versnelt de zaak 😉

  Die vergrootte weergave (elke tekst die je in Alfred hebt staan met cmd-L groot maken) vind ik alleen al erg handig.

  Preview kende ik niet en is erg handig bij file search.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]