9 valkuilen die je zuurverdiende vakantie verpesten

De tickets zijn voor een spotprijsje geboekt en je slaapplek is geregeld. Je hebt er zin in, de vakantie kan beginnen, want je bent er helemaal klaar voor! Maar pas op, stap niet in een aantal valkuilen die er voor zorgen dat je vakantie niet zo fantastisch wordt als je had gehoopt. We zetten een aantal van die valkuilen op een rijtje zodat jij ze kan vermijden. Fijne vakantie!

1. De gouden fruitregel

Lekker dat verse fruit van die marktkraam op dat tropische strand of in dat mooie marktkraampje in de stad, en het is ook al voor je gesneden. Super handig, want hup in je mond en opeten. Shit! Diarree in de aantocht en buikpijn. Het eten van fruit afkomstig van een markt op straat is een slecht idee! Want in dat warme zonnetje hebben bacteriën al weet-jij-veel hoe lang speeltijd gehad. Daarnaast is het fruit waarschijnlijk gewassen met kraanwater. Dat had je beter kunnen laten staan dus. De gouden reizigers fruitregel is dan ook: was, pel of kook het zelf of vergeet het!
 

2. Slechte research

Als je op zoek bent naar een zomerbestemming controleer je altijd de weersvoorspellingen. En zie je dat het daar lekker weer is dan is dat het enige wat belangrijk is. Toch?
Nee, want het weer kan onvoorspelbaar (hier lees je meer over bij punt 9) zijn en voor je het weet heb je een vet festival gemist. Een goed idee is dan ook om research te doen naar leuke events. Kijk wat er allemaal te doen is en verdiep je je vooraf in de locals en hun cultuur. Het recept voor een topvakantie!

3. Gekke houding

Je hebt die toeristen trekpleister al zo vaak voorbij zien komen op foto’s, dus als je er dan bent, wil jij die ene kerk of toren ook in het echt bewonderen. Dus je besluit aan te sluiten in die mega lange rij of je werkt jezelf in een super moeilijke houding voor de ultieme foto. Uiteindelijk kom je er thuis achter dat de foto helemaal niet mooi is. Dit omdat er andere ‘malloten’ in dezelfde gekke houding op staan. Dat is balen!
foto's maken toren van pisa
De verleiding is groot, maar kies er voor om de toeristische hoogtepunten over te slaan. Kijk wat er nog meer voor moois te zien en te doen is. Vaak kom jeop nog mooiere plekken terecht en ontmoet je de lokale bevolking. Wil je toch de trekpleister zien? Ga da heel vroeg in de ochtend of buiten het hoogseizoen. Een andere handige tip is het van tevoren kopen van een ticket. dat scheelt weer een lange rij (en dus vakantietijd).

4. Alles vastleggen

Je wil van alle een foto maken en je ziet bijna alles van het land door je lens. Leuk hoor dat vastleggen van mooie herinneringen voor later, maar vergeet niet om van het moment te genieten.
Zorg ervoor dat je het maken van foto’s een beetje los laat. Verspil je tijd niet door het maken van de perfecte foto. Je ligt er echt niet wakker van als je die ene foto niet maakt. Gebruik die tijd liever om rond te kijken en download thuis lekker een plaatje van die mooie tempel. Google heeft er genoeg voor je!

5. Favoriete winkels

Je kent ze wel, je favoriete winkels. Een H&M, een WE en een Zara! Even naar binnen lopen, want wie weet hebben ze nog wat leuks voor de komende winter. Daar sta je dan, oververhit te graaien in een collectie die ook gewoon in Nederland te koop is.
 
Als je dan toch gaat shoppen in Kuala Lumpur, New York of Porto. Check dan juist de lokale winkels. Wedden dat je daar iets unieks vindt, iets wat je nog jaren herinnert aan die fantastische vakantie!

6. Hoge verwachting

Je hoopt op 10 dagen zon, zee en strand en neemt alleen maar zonnebrand, zwemkleding en slippers mee. Je gaat genieten van paradijselijke zandstranden, waar niemand te vinden is en kletst wat met de vriendelijke ‘locals’. Totdat je in een mega regenbui terecht komt op een overvol strand en daar afgesnauwd wordt door de ligbedjes verhuurder.
Pas er voor op dat je niet te hoge verwachtingen hebt. Want voor je het weet is je vakantie verpest omdat het niet precies is zoals je hoopte.

7. laat het los

Even dat werkmailtje openen met die zorgwekkende titel. Herkenbaar? In één klap voel je weer een spanning en stress opkomen.
Zorg er voor dat je niet je werkmail opent. Laat het los! Want vanaf een tropische strand kun je er toch niets aan veranderen. Wat je wel kan doen? Ontstressen en genieten. Daar word je vakantie echt een stuk leuker van!
werken op vakantie

8. Routine sleur

Je gaat naar een fijne bestemming in het buitenland en daar zit je dan. Voor de tent met je net gehaalde Nederlandse krant (Telegraafje), te ontbijten met je uit Nederland meegenomen pot pindakaas en ingesealde kaas! Erg saai!
Reizen is juist het moment om eens wat nieuws te proberen. Ga daarom naar een lokaal koffietentje dat in de ochtends open is. Bestel hier iets lokaals. Kies bijvoorbeeld random iets van de menukaart en laat je verrassen. Thuis kan je genoeg genieten van je routine sleur!

9. Wil niet teveel, doe rustig aan

Rome is niet in één dag gebouwd. En je kan heel Rome ook niet in één dag zien. Wanneer je dit wel probeert, loop je het risico dat je niks gezien hebt. Dat is pas teleurstellend.
Wil je perse alles zien? Trek dan genoeg tijd uit voor je bezoekje. Heb je die tijd niet? Kies dan vooraf een paar dingen die bovenaan je lijstje staan en spreek met jezelf af dat je gewoon nog een keer terugkomt voor de rest!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]