Hoe kun je Pirate Bay toch bezoeken?

Het is hoog tijd voor burgerlijke ongehoorzaamheid op internet. En wel tegen de door stichting BREIN geëiste (en helaas door de rechter zo gevonniste) volledige blokkade van The Pirate Bay door internetproviders Ziggo en XS4ALL. Hoe kun je de blokkade omzeilen? Heel simpel eigenlijk… Lees ook: 8 websites om de tijd te doden.


Vandaag tonen we aan dat deze dubieuze lobby-organisatie slechts bezig is een achterhoedegevecht te voeren. Diensten als iTunes en Spotify zijn immers het levende bewijs van een goed renderend online verdienmodel, waarbij gebruikers keurig betalen voor auteursrechterlijk beschermd werk. En technisch gezien stelt BREIN’s blokkade niets voor; met een kleine truc is het te omzeilen.

Pirate Bay Logo

De truc

Ziggo en XS4ALL moeten toegang tot de website The Pirate Bay blokkeren, het enige stukje duidelijk aanwijsbare infrastructuur van het wereldwijde BitTorrent netwerk. Het is niet meer dan een grote inhoudsopgave van alle bestanden die met BitTorrent door computergebruikers wereldwijd worden uitgewisseld. Van de website download je een torrent-bestand; jouw BitTorrent software maakt vervolgens via meerdere BitTorrent trackers (servers die bijhouden wie welk bestand downloadt) rechtstreeks contact met een aantal andere internetgebruikers die op dat moment dat bestand ook aan het downloaden zijn.

Op het moment dat jouw download start, krijg je van meerdere internetgebruikers willekeurige stukjes uit het bestand. Zodra zo’n stukje op jouw computer staat, wordt het onmiddellijk weer ter download aangeboden waarmee andere internetgebruikers weer kunnen profiteren van jouw download.

Alleen toegang tot de website van The Pirate Bay is straks geblokkeerd; de vele honderden trackers en de miljoenen internetgebruikers blijven gewoon bereikbaar. We hoeven dus alleen toegang tot de website van The Pirate Bay veilig te stellen!

Hide my ass!

De eenvoudigste manier om The Pirate Bay alsnog te bereiken is via een proxy server. Dat is een server die gewoon toegang heeft tot de geblokkeerde site. Vanuit je eigen internetaansluiting maak je contact met die proxy server, van waaruit je dan het web opgaat – een tussenstation dus. Sommige proxyservers zijn te benaderen zonder verdere instellingen, bijvoorbeeld Hide my ass!

Voordelen is dat je met een proxy niets of bijna niets hoeft in te stellen. Nadeel is dat je niet anoniem surft, en dat als je de verkeerde proxy-aanbieder kiest je een beveiligingsrisico loopt – wie garandeert je immers dat de uitbater te goeder trouw is, en niet stiekem meeleest of erger nog – je wachtwoorden probeert te bemachtigen…

Tor logo

The Onion Router (TOR)

Een geavanceerdere manier van het bereiken van geblokkeerde websites is via het The Onion Router netwerk. Dat is een wereldwijde netwerk van computers die je via meerdere willekeurige tussenstappen toegang geeft tot internet. TOR is vooral opgezet om internetgebruikers in landen met sterke overheidscontrole de mogelijkheid te geven toch de in hun land gecensureerde websites te bereiken. TOR was en is één van de succesfactoren in de Arabische Lente, omdat het in die landen burgers en journalisten in staat stelt snel met de buitenwereld te communiceren.

Op de website van TOR Project kun je de TOR browser downloaden die alles voor je regelt, zodat je snel anoniem online bent. De browser is in meerdere talen waaronder Nederlands te downloaden. Gaat het je om je anonimiteit, dan ben je die kwijt zodra je vervolgens buiten TOR om je BitTorrent-client aan het werk zet.

Webwereld heeft nog meer manieren op een rij gezet om de blokkade te omzeilen. Heb je nog andere truc’s om blokkades te omzeilen? Laat het weten in de reacties!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek1Leuk0Serieus?0Meh...1Stom

About Author

24 Comments

  • Sarah
    Posted 20/10/2013 9:03 pm 0Likes

    http://unblocked-piratebay.com/ works realy great!

  • asd
    Posted 25/11/2012 2:54 pm 0Likes

    http://www.mirrorbay.net maintains a list of up to date mirrors that allows access to The Pirate Bay.

  • devilsfruit
    Posted 10/08/2012 2:31 am 0Likes

    Je kan makkelijk via http://www.torrentobot.com op de Piratebay komen 😉

  • WhiteExist
    Posted 30/05/2012 5:48 pm 0Likes

    Het is slimmer om het zo te doe, kijk maar deze vids, links staan in de beschrijving http://www.youtube.com/watch?v=YdOFeuc47L4&feature=plcp

  • Anton
    Posted 17/05/2012 8:01 pm 0Likes

    Thepiratebay kan via http://www.traceip.nl/anoniem-surfen.php bezocht worden. 🙂

  • cybnuke
    Posted 13/05/2012 3:00 pm 0Likes

    Gewoon stichting Brein in de hens steken, of een groot hackers aanval plegen op hun netwerk 😛

    • Rob Stutterheim
      Posted 16/05/2012 2:23 pm 0Likes

      Nog een aanvullende vraag van een leek: normaal was ik gewend dat de gedownloade film terecht kwam in Utorrent downloads (de groene u cirkel). Daarna kon je hem met handbrake omzetten in een mp4 voor ITunes. Hoe zit dat nu? Als ik nu enter voor download bij pirate bay zie ik de opbouw van het bestand nergens terug!

  • Piratebay
    Posted 05/05/2012 9:12 am 0Likes

    Deze werkt ook goed;
    http://tpbtest.likeabc.nl

  • anoniem
    Posted 02/03/2012 7:08 pm 0Likes

    Je kunt ook http://alwaysapirate.org gebruiken. Werkt goed bij mij.

  • Jolly_Rodger
    Posted 21/02/2012 9:48 pm 0Likes

    Je kunt ook http://tpb.piratenpartij.nl/ gebruiken

  • anoniem
    Posted 04/02/2012 12:27 pm 0Likes

    ik heb een makkelijke manier gevonden,
    gewoon bij google je download zoeken, met “tpb”erachter.
    bijv. “the hangover part 2 tpb” en als google een torrent heeft gevonden van the pirate bay, klik je op “IN CACHE” als je rechts op de link staat.
    dan kom je op een (eerdere opname) van de site, en dan zou je op de magnet link kunnen klikken, en het in je favorieten bit torrent client kunnen openen!
    (geen omweg meer nodig voortaan dus ;))
    veel succes allemaal!

    • ano
      Posted 02/07/2012 2:14 am 0Likes

      HAHA !!! GENIAAL !!! lukt perfect 🙂

  • Edjuh
    Posted 31/01/2012 4:39 pm 0Likes

    Het leven is zeer simpel:

    surf naar: http://www.alsnogonline.nl
    vul het adres in : http://thepiratebay.org/

    heb het zojuist getest vanaf Ziggo internetaansluiting, en jawel! het downloaden van torrents werkt
    zoals we gewend waren op Piratebay!

    groetjes,
    Edjuh.

    • Rob
      Posted 28/05/2012 2:41 pm 0Likes

      Haha perfect dat alsnogonline.nl

      ’t zal brein nooit lukken!!

    • anonieme
      Posted 31/05/2012 4:44 am 0Likes

      Alsnogonline werkt inderdaad super handig! Alleen wanneer ik via alsnogonline op tpb kom dan lukt het me niet om de magnet links te downloaden met Utorrent. Herkent iemand dit probleem en/of heeft er iemand mss nog een goeie tip hoe dit op te lossen??

  • Jean-Paul
    Posted 24/01/2012 3:05 am 0Likes

    Als we dit toelaten, wat wordt dan het volgende, ik dacht dat we in een vrij land woonden, vrijheid van internet, zonder censuur. Dit is volgens mij wel het begin van het tegenovergestelde, het gaat puur om het geld, dat Stichting Brein geld wil zien snappen we allemaal wel, maar dat men zulke middelen gebruikt gaat mij persoonlijk te ver.

  • David Bakker
    Posted 14/01/2012 11:37 am 0Likes

    Heel goed dat hier aandacht aan wordt gegeven.

    Bestaat ook een petitie tegen Brein ( http://petities.nl/petitie/stop-de-acties-van-brein-tegen-vrij-internet ), goed om te weten.

    Zelf gebruik ik Usenet met SSL en een VPN voor al het andere werk. Maar in de tijd van torrents vond ik de piratebay ook nou niet echt de meest kick ass torrents site zeg maar 😉

    • Frank
      Posted 14/01/2012 3:09 pm 0Likes

      Daar zeg je wat. Ben bang dat Usenet het volgende slachtoffer gaat worden. Newzbin heeft recent al een rechtzaak aan de broek gehad in de UK

  • Niels Aalberts
    Posted 14/01/2012 1:14 am 0Likes

    Heerlijk twitteren met Tim Kuik en hem in zijn kaarten kijken…

  • Steven Van Hemelryck
    Posted 13/01/2012 9:40 pm 0Likes

    Hier in België gebruiken we sinds de blokkade http://depiraatbaai.be/ 🙂
    Of is de Nederlandse blokkade ‘slimmer’?

    • Frank Meeuwsen
      Posted 13/01/2012 10:05 pm 0Likes

      Brein heeft het ook op dat domein voorzien: http://3voor12.vpro.nl/nieuws/2012/januari/Uitspraak-Brein-vs-providers.html

    • Maarten Festen
      Posted 13/01/2012 10:07 pm 0Likes

      Steven, via XS4ALL kan ik prima bij de Belgische site komen, da’s dus mooi! Alleen zit het vonnis zo in elkaar, dat stichting BREIN op elk moment lijstjes kan indienen met domeinnamen en IP-adressen die ook geblokkeerd dienen te worden, dus dan vrees ik dat het een kwestie van tijd is…

Comments are closed.