YouTube slimmer gebruiken met Google Chrome

YouTube: iedereen kijkt er wel eens naar een video. Er zijn echter verschillende situaties waarin je zou willen dat YouTube nét iets anders werkt. De advertenties overslaan bijvoorbeeld, of een op een site geëmbed filmpje kijken terwijl je verder scrollt. Chrome biedt verschillende extensies om je YouTube-ervaring te optimaliseren, dit zijn er drie:

1. Bekijk een geëmbedde video terwijl je scrollt met Video Tape

Er staat een video geëmbed in de tekst die je leest. Je wilt de video in de gaten houden, maar ook verder scrollen. Een optie is om de video te openen in een nieuw venster en twee vensters naast elkaar open te hebben. Het kan echter ook makkelijker met de plugin Video Tape voor Chrome.

Na het installeren van de plugin in je browser, zie je rechtsboven in je adresbalk een rood YouTube-pijltje staan, op pagina’s waar een YouTube video is geëmbed. Klik daarop als de video in beeld is, en je kunt met het vakje dat verschijnt de video kleiner en groter maken en verplaatsen:

VideoTape-test-Simon-SinekVideoTape-test-Simon-Sinek2

Klik wel even op play voordat je hem verplaatst, eenmaal van plek veranderd lukt dat niet meer.

Video Tape in de Chrome web store (gratis)

 

2. Geen video’s meer met ScrewAds

Stel je deze plugin in op Chrome, dan zie je geen advertenties meer. Geen in-video ads én geen achtergrond ads. Zowel tekst- als rich media-advertenties worden geskipt door een algoritme, die ook werkt bij favorieten en playlists.

ScrewAds in de Chrome web store (gratis)

Wil je advertenties ook op andere plekken op het web uitschakelen, dan kun je uiteraard ook de populaire Chrome-plugin AdBlock hiervoor gebruiken.

3. YouTube Video’s als Pop Up

Met één klik onder de video op YouTube open je de video die je kijkt in een kleine pop-up. Erg handig als je tijdens het schrijven met een half oog naar een video wilt kijken. Nadeel: de plugin is alleen via YouTube zelf te gebruiken en het werkt niet met video’s waarbij embedding is uitgeschakeld en video’s waarvoor de videospeler te klein is. Toch is het een aanrader, want bij video’s waarbij het wel werkt is het ontzettend handig!

Chrome_YouTube_PIP

In tegenstelling tot Video Tape, blijft bij deze plugin de video rechtsboven (of in een andere hoek, dit kun je zelf instellen) staan, ook als je naar een andere pagina of ander programma gaat.
Downloaden kan hier:
Picture-In-Picture For YouTube in de Chrome web store

 

Hoewel dit geen onmisbare plugins zijn voor iedereen, komen de mogelijkheden die ze bieden ongetwijfeld in bepaalde situaties goed van pas! Heb jij een YouTube gerelateerde plugin voor Chrome die voor jou onmisbaar is? Laat in de comments weten welke dat is!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

2 Comments

  • Tanja
    Posted 01/05/2013 12:14 pm 0Likes

    Rechtsklikken op het youtube-filmpje en dan ‘pop out’ kiezen levert ook een los venstertje met youtubeje op. (werkt in meerdere browsers)

  • Willem Aukema
    Posted 01/05/2013 11:50 am 0Likes

    Screwads is er inmiddels ook voor Firefox

Comments are closed.