Flitstip: hoe je niet vergeet je pillen op tijd te nemen

Laatst kreeg ik een penicilline-kuur en moest ik elke zes uur een pil nemen. Maar hoe onthoud je dat?

Ik heb gelukkig op mijn gsm de mogelijkheid om verschillende wekkers in te stellen. Dus stelde ik voor de 5 dagen dat ik de kuur moest vier verschillende wekkers in (06.00, 12.00, 18.00 en 00.00) met herhaling op die dagen. ideaal, geen pil vergeten.

Precies hetzelfde gedaan vorige week met de oogdruppels van mijn dochter die ze een week lang drie keer per dag moest hebben. En het werkte heel goed.

Heb je deze functie niet op je gsm, zet dan steeds een gewone wekker en als hij afloopt zet je ‘m op het tijdstip dat je weer iets moet nemen.

About Author

7 Comments

  • jordy
    Posted 31/03/2010 12:24 am

    je kunt ook gewoon een Pil Reminder kopen ofzo die neem je altijd mee en de gaat piepen op het moment dat je je pillen moet nemen..

    deze heb ik en die is zeer fijn hier heb je direct de site om heb te kunnen bestellen als je dat wilt en natuurlijk ook meer info..

    groetjes jordy

    http://www.hulpmiddelennederland.nl/index.php?item=pillendoos-met-alarm&action=article&group_id=10000021&aid=784&lang=NL

  • Jeej
    Posted 22/06/2008 1:55 am

    Ik moet voor het eten (’s morgens, ’s middags en ’s avonds) medicijnen nemen. Dit moet ik al heel lang, maar jammer genoeg vergeet ik wel een keer me medicijnen te nemen. Ik dacht dat dit artikel daarover zou gaan…

  • Dirk
    Posted 19/06/2008 5:07 pm

    Inderdaad weer een artikel waarover ik mijn twijfels heb of deze wel een lifehack is.

  • Mark Kanninga
    Posted 19/06/2008 3:12 pm

    Inderdaad wel een ‘common sense’ tip, lijkt mij geen lifehack.
    Misschien wel als je zegt:

    Maak op Google Calendar één of meerdere afspraken met dagelijkse terugkeer en laat dan een reminder via sms sturen. dan krijg je netjes een reminder op je telefoon en kan je ook nog gewoon de wekker functie blijven gebruiken zonder deze elke keer opnieuw in te stellen.

    my 2cents

  • Jeroen Gerth
    Posted 19/06/2008 2:30 pm

    Das waar, maar hoe voor de hand liggend kan je gaan met de tips op deze site?Lifehacking lijkt me meer die tips en tricks en kennis die niet iedereen kent, maar wel erg waardevol kunnen zijn.

    Voor de mensen die nog niet wisten dat zijn/haar telefoon een wekkerfunctie heeft, kan dit misschien handig zijn… maar hoeveel mensen zullen dat zijn?

  • Jan-Peter Kuiper
    Posted 19/06/2008 1:18 pm

    Veel nuttige en zinnige tips zijn common sense, je moet het alleen maar echt DOEN.

  • Jeroen Gerth
    Posted 19/06/2008 1:11 pm

    Common sense?

    Nog een tip: Hoe vergeet je niet op tijd bed te komen elke ochtend? Gebruik de wekker en als je die niet hebt.. de wekker van je mobiel.

Comments are closed.