ActUponMail stuurt je automatisch bestanden

Lezer  Jan-Dirk Schuitemaker stuurde ons de volgende tip:

Nadat ik een paar keer een document of bestand vergeten was mee te nemen naar mijn werk heb ik ActUponMail gemaakt, een programma dat reageert op email die ik naar mijn eigen email adres verstuur.
actuponmail.pngHet werkt erg simpel. Je installeert een klein programma thuis op je PC. Na wat instellingen opgegeven te hebben klik je op de start-knop en vanaf dan gaat het programma elke x-aantal minuten checken of er een mail is ontvangen dat voor dit programma een opdracht bevat. Zo’n opdracht kan zijn een bestand te sturen, maar ook bijvoorbeeld een lijst met bestanden in een bepaalde directory te verzamelen en per email terug te sturen.

Het programma is te beveiligen tegen opdrachten van personen die daar niet toe gerechtigd zijn door op te geven op welke email adressen het programma mag reageren.

ActUponMail (Windows only) is handig als de PC aanstaat maar je geen thuisnetwerk hebt.

Heb je ook software gemaakt die het leven net wat makkelijker maakt? Laat het ons weten!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

7 Comments

 • Jan Dirk Schuitemaker
  Posted 29/09/2008 11:03 am 0Likes

  @D. Reynolds,
  Als je een email met schermafdruk van ActUponMail (met ingevulde waarden) en van de fout stuurt naar info–@–actuponmail.com (2x ‘–‘ weghalen), dan zal ik zien wat ik kan doen.

 • D. Reynolds
  Posted 27/09/2008 2:51 am 0Likes

  Dit programma werkt niet. Ik krijg telkens de foutmelding “Failed to get account status. StatusIndex cannot be less than zero. Parameter name: startIndex”
  Dat snap ik niet. Jammer zeg. Het leek me zo’n handig programma. Alvast bedankt voor het oplossen.

 • Robert van Ooijen
  Posted 25/09/2008 6:29 pm 0Likes

  Dit is natuurlijk niets anders dan een post-moderne variant van het aloude bitftp/ftpmail. Destijds (we spreken nu over 1987, zoiets) was dat een heel mooi alternatief voor de trage verbindingen tijdens “life” ftp’en.

  Leuk om te zien hoe al het oude weer nieuw wordt! 😉

 • Jan Dirk Schuitemaker
  Posted 25/09/2008 4:22 pm 0Likes

  Ik ben de maker van dit programma.

  @Gio, bedankt voor het compliment (briljant concept), het idee komt van iemand die iets soortgelijks voor de Mac had gemaakt.

  @Martijn,
  Actuponmail niet omslachtig. Een FTP server te installeren is omslachtiger, je moet weten wat je doet (firewall openstellen, poorten forwarden, etc…)

 • Matthijs
  Posted 25/09/2008 7:54 am 0Likes

  Dit is omslachtig, het is veel makkelijker om een fatsoenlijk FTP programma te instaleren als je niet de volledige controle van remote desktop wilt riskeren.

 • Gio
  Posted 25/09/2008 2:12 am 0Likes

  Maar dit is a) veiliger, b) simpeler in te stellen en c) je hoeft je thuiscomputer niet ‘vrij te geven’ aan iemand die even tussendoor achter je pc wil werken. Ik vindt het een briljant concept en ga het meteen uitproberen!

 • Annunaki
  Posted 03/09/2008 4:16 pm 0Likes

  Klinkt leuk, maar is het niet makkelijker om remote desktop te gebruiken als VNC? Daarmee kun je je eigen computer volledig met de muis bedienen. Enige nadeel is in geval van een firewall/router dat hierin de juiste poort open gezet dient te worden om verbinding te kunnen maken. Maar als dat gelukt is, werkt het vele malen eenvoudiger en vollediger lijkt mij.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]