Af van het voicemailgedoe

Sinds de introductie van de GSM, na ATF3 (zo’n telefoon met een koffer eraanvast die moest doorgaan voor “mobiel”) heb ik te maken met voicemail. Erg handig, voor al die mensen met een vaste telefoon, die een boodschap aan me wilden overbrengen. Naar mate meer mensen een mobieltje kregen, kreeg ik een enorm stijgende lijn in mijn hoeveelheid af te luisteren berichten.

Op een gegeven moment was ik de helft van de dag bezig met het afluisteren van boodschappen, waarvan vele niet relevant, op zoek naar eventueel gemiste belangrijke informatie. Leuke opsteker voor de telecommaatschappijen die hier goud geld aan verdienen. Apple heeft een slimme zet gedaan met de iPhone. Visual voicemail, zodat je gelijk kunt zien wie een bericht heeft achtergelaten, waar je dan ineens naar toe kan scrollen om de boodschap te beluisteren. Haasje-over zeg maar

Ik wacht nog even de berichten over de iPhone af, maar vooralsnog lijkt het me een uitkomst. Tot die tijd heb ik het anders geregeld. Dat geklooi met pen en papier, om maar net dat telefoonnummer op te kunnen schrijven dat met veel achtergrondruis is ingesproken in mijn voicemail, om vervolgens de boodschap nog eens te beluisteren. Basta! Klaar!

Ik heb sinds anderhalf jaar mijn voicemail afgeschaft. Tot genoegen. Als het relevant is bellen mensen me wel terug. Als iemand mij mailt om mijn nummer, krijgen ze dit bericht terug: ” sms me op 0651xxxxxxx (niet bellen) dan bel ik je even als het schikt! ”

Het helpt. Ik kan in de meeste gevallen gelijk zien wie me belt en waarover, en op basis van het bericht kan ik besluiten of ik nu of later actie onderneem. Of nooit. En omdat de meeste info in de sms staat, heb ik ook geen gedoe met papier meer.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

7 Comments

 • Maarten
  Posted 06/03/2008 9:47 pm 0Likes

  Wel eens aan XOIP gedacht, al je voicemailtjes in je mailbox.

  Dit is overigens een geweldige site !!! Keep up the good work.

 • Zerk
  Posted 04/09/2007 9:37 pm 0Likes

  Tsja…. eerlijk gezegd een beetje een deceptie dat iemand die het initiatief neemt to een site als deze daar pas zo laat achter is gekomen. Net als HJ heb ik nooit aan voicemail gedaan en dat bevalt mij prima.

  Weet je wat ook zo’n geweldige uitvinding is op de GSM? De uitknop… ben ik een vervent gebruiker van en ik ben waarschijnlijk de enige die ooit een telefoon ter reparatie heeft gebracht omdat de uitknop het niet meer deed….

 • Tha Clown
  Posted 04/09/2007 4:10 pm 0Likes

  Wat ook helpt: Je voicemail inspreken met de tekst:
  Ik luister mijn voicemail nooit af. Als het belangrijk is kun je me sms-en. Zo niet, bel later even terug.

 • HJ
  Posted 04/09/2007 12:15 pm 0Likes

  Op een of andere manier werkte mijn voicemail al niet vanaf het begin van mijn abonnement, 8 jaar geleden (ook niet na ‘aanzetten’). En ik moet zeggen: héérlijk! Als het belangrijk is bellen mensen toch wel opnieuw of sturen een SMS. Daarbij hoef ik ook niet al te bang te zijn dat ik te laat opneem, want hij blijft net zo lang doorrinkelen als de beller het probeert. Echt, voicemail is to-ta-le- onzin.

 • albert-jan
  Posted 04/09/2007 11:56 am 0Likes

  Dank, nuttige tip over die voicemail met SMS, ga ik ook maar ‘ns toepassen. Vaak vergeet ik die dingen af te luisteren om eens per twee weken volledig irrelevante berichten af te luisteren.

  Oja: de engelstalige lifehacker stond al een tijdje in mijn favorieten toen ik deze NL-talige site tegenkwam. Top initiatief, waarvoor dank.

 • Martijn Aslander
  Posted 04/09/2007 11:50 am 0Likes

  dank! aangepast:)

 • Bezoeker
  Posted 04/09/2007 11:46 am 0Likes

  Het is iPhone, niet Iphone.

  Maar, boeiend stukje, ga zo door! 🙂

Comments are closed.