Agenda en to do manager in één: Calendars 5

Calendars 5 van Readdle is een app voor iPhone en iPad, waarmee je je agenda en to do list met elkaar kunt integreren. Voor mij is het een ideale app om in één oogopslag te zien wat ik in een week gepland heb staan als het gaat om afspraken en to do’s, zodat ik mijn beschikbare tijd niet overschat of onderschat.

Ik heb Calendars 5 gesynchroniseerd met mijn Google-agenda en iOS-herinneringen-app. Dit houdt in dat ik mijn agenda op basis van tijdgebonden afspraken kan blijven beheren, mijn to do-lijst juist vrij is van deze afspraken en dat beide terugkomen in Calendar 5.

Synchroniseren kan ook met Google tasks in plaats van iOS-herinneringen of met een lokale kalender in plaats van de Google kalender.

Readdle maakte er onderstaand introductiefilmpje over. Deze laat het heel wat makkelijker lijken dan het is, omdat de app nogal veel features heeft. Als je die eenmaal onder de knie hebt, werkt de app erg fijn.

Enkele voordelen van Calendar 5:

Sinds versie 5.3 herkent hij de namen van dagen en tijden die je invult, waardoor het aanmaken van een nieuw event of een nieuwe to do erg makkelijk is (screenshot 1) en dat komt dan ook daadwerkelijk op die dag en tijd in je agenda te staan (screenshot 2)

Events die je aanmaakt in Calenders 5 komen ook in je ‘gewone’ agenda te staan, terwijl taken die je aanmaakt in je herinneringen-app komen te staan

Je kunt je afspraken en to do’s gemakkelijk naar een andere dag verschuiven, door je vinger even op de to do/afspraak te laten rusten en dan te slepen (screenshot 3)

Screenshot 1:
Calendars 5 screenshot 1

Screenshot 2:
Calendars5-2

Screenshot 3:
Calendars5 screenshot

 

En zo zijn er nog veel meer features, die je kunt vinden op de site van Readdle. Iedereen vindt iets anders handig, maar bovenstaande waren voor mij het belangrijkste om over te stappen op deze takenmanager.

Calendars 5 aanschaffen?

Het is een prijzige app. Voor € 5,99 kun je hem downloaden in de iTunes store.

 

 

Disclosure: de links naar de apps bevatten een affiliate-link naar iTunes. Waarom? Het onderhouden van deze site kost geld, en als je via een van deze links een app besluit te kopen, geef je Lifehacking zonder dat het je iets extra’s kost een financieel steuntje in de rug. Uiteraard is de informatie die je hier vindt over de apps 100% eerlijke informatie. 

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

3 Comments

 • Django Blok
  Posted 12/01/2014 8:30 pm 0Likes

  Pocket Informant doet het ook goed naar mijn idee. Synchroniseert met ToodleDo (taken en notities), Evernote (taken en notities) en Google calendar.
  Wel wat prijziger, en Interface ziet er wat minder strak uit dan bij deze Calendars 5.

 • Edwin Bressers
  Posted 12/01/2014 3:36 pm 0Likes

  Voor mij dezelfde vraag als Arjan. Is een koppeling met Evernote mogelijk? Ik heb met Evernote en RTM (als GTD-app) een aardige basis. Maar als ik daar met Calendars 5 ook een agendakoppeling mee kan leggen dan ga ik dit overwegen….

 • Arjan
  Posted 07/01/2014 2:33 pm 0Likes

  Is deze app te koppelen aan Evernote?
  Kan je projecten aanmaken en daar je taken aan koppelen zoals bij Zendoo?

Leave a comment

[wpterms id="3193"]