Agenda vol? Houd overzicht met deze tips!

Heb je af en toe het idee dat je nooit genoeg tijd hebt en alles een ‘moetje’ is en ren je door het leven? Het is belangrijk om niet je zelf voorbij lopen. Met de volgende tips geven we je overzicht, zodat je relaxt door het leven gaat.

1) Wees kieskeurig met wie je afspreekt. Wil iemand met je afspreken, check dan eerst of het jezelf uitkomt en of dit daadwerkelijk moet. Bellen is ook een optie!

2) Zorg dat je de betalingen via automatische incasso betaald. Dat scheelt veel tijd en je kunt die betalingen dan ‘loslaten’.

3) Plan ik-avondjes. Gewoon, een keer per één of twee weken. Zet een kruis in je agenda en ga iets voor jezelf doen wat je echt graag wilt. Boek een manicure, volg een workshop die je al heel lang leuk lijkt of ga een avondje ‘netflixen’. Je hebt tijd voor jezelf nodig om op te laden.

4) Beperk het bekijken van social media overdag tot je pauzes. Reageren en liken kan ook in de avonduren. En weet: je kunt het natuurlijk ook gewoon een paar dagen in z’n geheel overslaan.

5) Ga niet multitasken, maar werk je to-do-lijst af op basis van urgentie.

6) Leer NEE zeggen. Nee zeggen tegen een ander, is vaak JA zeggen tegen jezelf!

7) Huur hulp in. Als het allemaal te druk wordt, is er niets op tegen om iemand anders het strijk- of schoonmaakwerk te laten doen, daarmee bespaar je jezelf een hoop tijd en energie.

8) Blijf altijd ademhalen. In slechts drie minuten diep in- en uitademen kan je weer bij jezelf komen.

9) Vergadering? Maak een agenda! Zo weet iedereen waar het over gaat en kan je snel en effectief de vergadering doorlopen.

10) Heb je een afspraak met iemand gemaakt? Stuur een bevestiging. Zo weet je zeker dat de ander de afspraak ook in de agenda heeft. Het toevoegen van een eindtijd kan handig zijn als leidraad.

Tell Us What You Think
2Te gek3Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]