AideRSS als filter bovenop je Google Reader

AideRSS is een dienst die een RSS feed filtert op het aantal reacties, aantal diggs, aantal keer gebookmarked op del.icio.us en nog een aantal factoren. Nu is er ook een plugin beschikbaar voor Google Reader waarmee je de diensten van AideRSS kan combineren met je online reader.

De plugin geeft de posts een cijfer, gebaseerd op eerder genoemde factoren. Op deze manier kan je dus je nieuws filteren op relevantie, gesorteerd door een hele grote groep andere mensen. reader.jpg

Zelf ben ik er niet een enorme fan van. Met een grote hoeveelheid verse feeds doet de plugin er relatief lang over om alles te indexeren, wat weer ten koste gaat van mijn RSS leessnelheid. Bij een minder aantal feeds zou het wellicht een handige plugin zijn om sneller de relevante content te lezen.

Link: AideRSS + Google Reader Firefox Extension

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

6 Comments

 • Rogier
  Posted 18/07/2008 6:02 pm 0Likes

  Ik vind het persoonlijk de beste uitvinding van 2008 dan vooral AideRSS, niet direct de Google reader plugin. Dit geeft je eindelijk de mogelijkheid overzicht te scheppen in bijvoorbeeld 250 feeds. Wel is het inderdaad aan te raden Nederlandse feeds te scheiden van engelse. Met Yahoo pipes & AideRSS heb ik van de Marcom top 100 een leuke mashup gemaakt: http://pipes.yahoo.com/rogier/marcomuberfeed

  Geeft mij een erg makkelijk overzicht van interessante artikelen in de marcom blogs.

  Gr Rogier

 • Matthijs Roumen
  Posted 15/07/2008 5:20 pm 0Likes

  @Bakkel: Met die hoeveelheid kan ik me voorstellen. Het is inderdaad jammer dat het relatief lang duurt om de extra informatie op te halen die nodig is voor het berekenen van de rating.

  Volg je een kleinere selectie Engelstalige blogs dan heeft het, naar mijn mening, nog wel nut. 🙂

 • Bakkel
  Posted 15/07/2008 5:10 pm 0Likes

  Heb het ook geprobeerd en na een aantal uren vol irritatie er weer afgeschopt. Ik heb zo’n 250 feeds die ik (probeer) te volgen verdeeld over verschillende labels. Echt een drama als het gaat om snelheid. ook ben ik het met Evert Jan eens dat het voor Nederlandstalige feeds weinig nut heeft. Het is met veel poeha aangekondigd een aantal weken geleden, maar wat mij betreft de teleurstelling van 2008 tot nu toe!

 • Matthijs Roumen
  Posted 15/07/2008 12:36 pm 0Likes

  Evert Jan: Waarom werkt het voor de meeste Nederlandse feeds niet? Te weinig sociale interactie op Nederlandse blogs?

 • Evert Jan
  Posted 15/07/2008 11:43 am 0Likes

  Ik heb deze plugin van het weekend even kort getest, maar ik had de indruk dat het voor de meeste nederlandse feeds weinig tot geen nut heeft. Het idee is echter wel goed in mijn ogen.

Comments are closed.