Al je notities bij de hand met iCloud Notities

Papieren ‘to-dogeeltjes’ lijken handig om allerlei kattenbelletjes op te schrijven, maar voor je het weet wordt het een chaos. ‘Digitale geeltjes’ hebben deze valkuil ook, maar als je er slim gebruik van maakt kunnen ze toch handig zijn. In dit artikel bespreken we iCloud Notities: de digitale geeltjes van Apple. Geen iPhone of iPad? Geen probleem, iedereen kan ermee (samen)werken! Lees ook: Dataverbruik verminderen in iOS 10.

Stap 1: iCloud Notities

Er zijn natuurlijk veel diensten om notities mee te maken. De dienst iCloud Notities heeft één groot voordeel ten opzichte van concurrenten als OneNote en Evernote, namelijk de eenvoud. Je kunt geen mappen aanmaken, geen tags toevoegen en berichten niet in categorieën zetten. Het is net zo simpel als de standaard Windows Plaknotities, en voegt daar een essentieel onderdeel aan toe: je kunt notities delen. Uiteraard integreren iCloud-notities naadloos met een iPhone of iPad, maar ook zonder deze hardware kun je iCloud Notities gratis gebruiken.

iCloud notities werken vanuit je browser of met de app Notities op je iPhone of iPad.

Stap 2: Apple ID

Voor iCloud Notities heb je geen extra software nodig. Alles werkt vanuit je browser. Als je een iOS-apparaat hebt, vind je je iCloud-notities in de app Notities. Om gebruik te maken van iCloud Notities heb je een gratis Apple-account nodig, ook wel Apple ID genoemd. Nog geen Apple ID? Surf naar dezelfde site en maak je gratis account aan via Maak je Apple ID aan. Heb je wel een Apple ID maar weet je je wachtwoord niet meer, dan kun je dit opvragen via https://appleid.apple.com waar je klikt op Je Apple ID of wachtwoord vergeten.

Ook als je geen iOS-apparaat hebt kun je een Apple ID aanmaken.

Stap 3: Aan de slag

Surf naar www.icloud.com, meld je aan en klik op Notities. Zoals we al schreven is de functionaliteit beperkt, maar dit maakt het zeer overzichtelijk en direct intuïtief. Basisopmaak als Ctrl+B (vet) en Ctrl+I (cursief) zijn beschikbaar. Klik op Aa om kopjes te maken of een lijst, al dan niet genummerd. Lijstjes zijn handig omdat je dingen die je gedaan hebt kunt afstrepen. Sinds kort kun je je notities ook delen met anderen. Dit is handig voor digitale boodschappenlijstjes, films die je (samen) wilt kijken of voor een (kleine) verbouwing. Kortom: alles wat meerdere personen in je gezin aangaat. De eenvoud van iCloud Notities en de mogelijkheid om te delen is ook handig voor klein zakelijk gebruik om bijvoorbeeld taken te verdelen of belangrijke dingen die je niet mag vergeten snel op te schrijven en te delen met collega’s.

Deel je notities met familieleden of collega’s.
Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author