Al je social media op een rijtje met Digi.me

Heb je een groot online sociaal leven, dan kan het lastig zijn het overzicht daarover te behouden. Je hebt bijvoorbeeld een account bij Facebook, deelt afspeellijsten met vrienden via Spotify, slaat pins op Pinterest op en deelt foto’s op Instagram. Hoe mooi zou het zijn wanneer je al die social media kunt bundelen waardoor je één overzichtelijke ‘social stream’ krijgt? Digi.me bundelt je digitale sociale leven en maakt bovendien een reservekopie van al die informatie op je persoonlijke cloudopslagplaats.

https://lifehacking.nl/persoonlijk-tips/zo-leer-je-je-kind-omgaan-met-social-media/

Tip 01: Mobiel en desktop

Digi.me werkt met zowel mobiele als desktoptoepassingen. Het is de bedoeling dat je de tool zowel op je computer als op je mobiele toestellen gebruikt. Download de apps voor iOS, Android, Windows of macOS. Eerst moet je aangeven bij welke clouddienst (Dropbox of Google Drive) je jouw persoonlijke digi.me-bibliotheek wilt opslaan zodat al je gegevens beschikbaar blijven op alle toestellen die je met dit account verbindt.

Tip 02: Sociale netwerken

Bij ieder volgend toestel dat je met digi.me verbindt, geef je aan dat je al een bibliotheek hebt.

Vervolgens geef je een inlognaam en een wachtwoord op. Heb je het digi.me-account met je laptop aangemaakt en wil je daarna een ander toestel, bijvoorbeeld je smartphone, aan dezelfde bibliotheek koppelen, gebruik dan de knop onderaan: I already have a library. Verbind daarna de app op dat apparaat met dezelfde bibliotheek op Dropbox of Google Drive. Vervolgens vraagt digi.me welke sociale netwerkdiensten je graag wilt bundelen. Nadat je toegang hebt verleend tot deze socialmedia-sites scant de app deze netwerkaccounts en synchroniseert hij de gegevens. Vanaf dat moment kun je op ieder aangesloten toestel de tijdlijnen van al je social media op één plek bekijken.

Lokale bibliotheek

Het feit dat deze software geen gegevens op een digi.me-server bewaart, is een voordeel. Je hoeft je daardoor van die kant geen zorgen te maken over je privacy. Maar waar wordt die bibliotheek dan precies opgeslagen? Wanneer je met een Dropbox-account werkt, vind je in je lokale Dropbox-map een submap met de naam Apps, waarin de map ‘digi.me’ zit. Aan het pictogram van de map zie je dat het om een gedeelde map gaat, hierin zit het Library-bestand. Het is onmogelijk de inhoud van de bibliotheek zonder de app digi.me te bekijken, want de lokale bibliotheek is versleuteld.

Tip 03: Sociaal plakboek

Nadat digi.me je social media heeft gescand, verschijnen alle gegevens in tegels waardoor de bibliotheek op een enorm sociaal plakboek lijkt. De tool ordent onmiddellijk alle gegevens en sorteert ze op tijd of sociaal medium. Via de drie puntjes rechtsboven sorteer je de tegels op datum, oplopend of aflopend. Ondertussen kun je bovenin instellen wat je wilt zien: alleen foto’s, alleen teksten of alle posts.

Je complete sociale leven wordt geordend in tegeltjes.

Tip 04: Instellingen

Je hebt de keuze: wil je de bibliotheek verwijderen of wil je alleen maar de verbinding met de huidige bibliotheek verbreken?

Via je profielfoto linksboven kom je bij de lijst met social media waar je lid van bent. Ga je met de muisaanwijzer over een account, dan verschijnt er aan de rechterkant een rood kruisje en kun je dit account alsnog verwijderen uit digi.me. Via de knop Connect Another kun je juist meer accounts aan het overzicht toevoegen. Verder zie je onder Settings een knop om de app te versleutelen. Alleen met het digi.me-wachtwoord kun je het overzicht dan weer tevoorschijn halen. Dit biedt bescherming tegen bijvoorbeeld nieuwsgierige huisgenoten die in je social media willen neuzen terwijl je even weg bent. Klik je op de knop Start over dan kun je de bibliotheek van het betreffende toestel verwijderen of je kunt een connectie maken met een andere bibliotheek.

Tip 05: Tile management

Klik je via de drie puntjes rechtsboven op Tile Management dan zie je onder Added tiles de social media en andere tegels waaruit op dat moment je overzicht bestaat. Daaronder staan de slimme tegels die zelf naar inhoud kunnen zoeken en die je eventueel aan je overzicht kunt toevoegen. Wil bijvoorbeeld snel kunnen zien wie er op de diverse social media commentaar heeft gegeven op je posts, dan voeg je uit de groep Recommended de tegel Who comments most toe. Wanneer je in het overzicht op deze tegel klikt, verschijnt er een lijst met alle contacten die ooit hebben gereageerd, inclusief hun profielfoto’s.

Je kunt zelf slimme tegels toevoegen en verwijderen.

Tip 06: Zoeken

De zoekfunctie werkt met filters die je met elkaar kunt combineren. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven dat je alleen Facebook-posts wilt zien van een periode van zeven dagen. De resultaten van de zoekopdracht bewaar je door ze van een ster te voorzien en een naam te geven. Verder kun je de zoekfunctie nog meer personaliseren met Quick Filter-tegels die sluipweggetjes vormen naar de inhoud van jouw digi.me. Deze zoekfunctie werkt als aanvulling op de slimme tegels.

Met de zoekfunctie kun je gelukkig de inhoud van je social stream een beetje behapbaar maken.

Back-up

Het product digi.me heette voorheen SocialSafe, omdat het oorspronkelijk bedoeld was om je online sociale leven te bundelen en daarvan reservekopieën te maken. Slechts heel weinig mensen maken tenslotte een back-up van hun gegevens op sociale media. Zou je het dan niet jammer vinden als je op een dag waardevolle foto’s, leuke opmerkingen, shares en tags zou verliezen? De digi.me-bibliotheek is meteen een back-up van je tijdlijn van Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, Google Plus enz.

Tip 07: Ambitieus

Ondertussen lopen er experimenten met bijvoorbeeld Iceland Health om gezondheidsgegevens in de digi.me-bibliotheek op te slaan.

Digi.me werkt aan de volgende stap en wil zich ontwikkelen tot een platform waar de gebruiker op een veilige manier persoonlijke gegevens kan uitwisselen met financiële en gezondheidsinstanties. Zo willen ze ernaartoe werken dat je bijvoorbeeld je financiële transacties van de afgelopen maand in je persoonlijke cloudbibliotheek kunt raadplegen. Er lopen ondertussen verschillende testprojecten, waaronder een landelijk project in IJsland. Dat is de reden waarom er onder je profielfoto een knop zit, Select a medical source, hiermee kunnen IJslandse gebruikers toegang krijgen tot hun medisch dossier.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

3 Comments

  • Rick
    Posted 27/11/2018 8:10 am 0Likes

    Goed artikel over social media, handige inzichten!

  • Vera
    Posted 13/11/2018 10:20 am 0Likes

    Handig zeg zo’n app!

  • Hendrik
    Posted 01/10/2018 10:01 am 0Likes

    Ziet eruit als een erg handige app! Zeker het proberen waard.

Comments are closed.