Al je Social Networking en sharing sites bij elkaar

profilactic.pngHandig: een site die al je andere 2.0 website-profielen verzamelt. Er zijn hiervoor meerdere aanbieders, maar ik richt me voor nu even op Profilactic omdat deze mij erg aanspreekt qua look & feel, functionaliteiten, integratie en gebruikersgemak.

Het werkt als volgt: Eerst maak je een profiel aan bij Profilactic. Daarna geef je je persoonlijk URL’s op (waar je publieke profiel staat) van al je andere Social Networking en Sharing sites zoals YouTube, Hyves, Flickr, LinkedIn etc etc. Deze worden dan toegevoegd aan het systeem waardoor er een overzicht komt van ‘jouw aanwezigheid’ op deze sites.

profilactic1.png

Dit overzicht kan je vervolgens weer heel handig als een widget of gadget toevoegen aan andere sites. Helaas ondersteunt Hyves nog niet de scriptcode die hier gebruikt wordt…

Lifestream

Het aardige van het systeem is ook dat het RSS feeds herkent van sites die al bekend zijn bij het systeem. Op deze manier maakt het systeem een ‘lifestream’ waarin al je activiteiten chronologisch worden weergegeven. Alles door elkaar: tweets, flickr images, youtube video’s, noem maar op.

Schaalbaar

Websites die nog niet door het Profilactic systeem herkend worden (zoals Hyves) kan je handmatig toevoegen. Je geeft dan de URL van publieke profiel op en eventueel ook de URL van de RSS feed die bij de site hoort.

profilactic_add.png

Op deze manier kan je een volledig beeld maken van jouw online aanwezigheid.

Postings

Als laatste kan het systeem ook nog mult-posten. Via een samenwerking met ping.fm (waar je wel eerst een account moet aanmaken) kan je 1 enkele posting op profilactic.com gebruiken om als tweet op Twitter te posten, maar ook op je weblog en andere microblogging site. Foto’s werkt nog niet maar daar zijn ze schijnbaar hard mee bezig.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

3 Comments

 • jantim
  Posted 20/10/2008 2:50 pm 0Likes

  Even een m.i. waardevolle tip:
  Voeg hier http://www.ebuddy.com aan toe, en je totale communicatie – ook de draadloze – zit onder één knop !

 • Robbie Veldwijk
  Posted 20/10/2008 12:45 pm 0Likes

  Nou ik vind het heel erg handig! Ik heb ook direct die van mij zelf even aangemaakt!!

  http://tinyurl.com/56ju3m

Comments are closed.