Als laatste de geadresseerde toevoegen in je mails

Je klikt verzenden of gebruikt de verzend-sneltoets en plots schiet je te binnen dat je de beloofde bijlage of link nog niet had toegevoegd. Of je bent druk bezig met tikken en op de een of andere manier weet je de mail te vroeg te verzenden. Per ongeluk de sneltoets voor verzenden gebruikt of mis geklikt met de muis, of iets raadselachtigs. Voorkom deze te vroeg verzonden mails door als laatste de geadresseerde toe te voegen. Wil je verzenden, dan lukt het niet aangezien er niemand is om aan te verzenden.

“Aan” als laatste

Door de gewoonte te ontwikkelen om altijd als laatste de geadresseerde(n) toe te voegen, maak je het onmogelijk een mail te verzenden zonder dat bewust te doen. Dan kan er nog van alles niet goed gaan maar het is een extra stap, die je kan dwingen nog een laatste check te doen.

Andere manieren om te snelle verzending te voorkomen:

  • werk off line en synchroniseer in een keer alle mail
  • maak een mailregel om mail die het woord “bijlage” of “attachment” bevat niet te verzenden als de mail geen bijlage bevat. Zie 175 Lifehackingtips voor die mailregel in Outlook
  • stuur bestanden vanuit de toepassing waar je ze in maakt, dan begin je met het te verzenden bestand (een van de redenen waarom Michael Sliwinsky werken vanaf een iPad handig vindt)

100 email hacks

Deze hack komt uit het e-boek 100 Email Hacks to make You an Inbox Zero Superhero van Sanebox. Een e-boek dat zeer de moeite waard is als het gaat om e-mailetiquette, handigheden als sneltoetsen en apps en diensten die je mail slimmer laten gebruiken.

Sanebox levert extra diensten voor jouw mail, die je helpen mail te managen. Zo kun je mail die je nog niet wilt hebben een poos op snooze zetten, waarschuwingen krijgen als bepaalde mensen mailen (zoals iemand waar je een afspraak mee hebt die wellicht iets verandert aan die afspraak), een schifting in mail die belangrijk en onbelangrijk is.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]