Alternatieve manieren om keukengerei te gebruiken

Sommige dingen in je keuken kun je voor veel meer toepassingen gebruiken dan je zou denken. Wij noemen de handigste toepassingen voor alledaags keukengerei! Lees ook: De 6 beste lifehacks voor de keuken.

Blikopener

Je kent ze vast wel, van die keiharde plastic verpakkingen die dichtgesmolten zijn en die je met geen mogelijkheid open krijgt, zoals die waarin veel webcams, muizen, messen en scharen worden verpakt. Gebruik je een schaar om de verpakking te openen, dan is de kans groot dat je je snijdt aan het plastic. Maar als je een blikopener gebruikt, kun je het plastic heel snel doorsnijden zonder verwondingen.

Rasp

Je rasp is niet alleen geschikt voor ingrediënten zoals kaas, knoflook en gember. Als je met een blok keiharde boter zit die je eigenlijk meteen wilt gebruiken, kun je door de boter te raspen deze veel beter smeerbaar maken. Je kunt tevens door aardappels te raspen en het vocht eruit te knijpen zelf hele lekkere rösti maken.

Eiersnijder

Een eiersnijder kun je ook prima gebruiken om snel rauwe paddenstoelen en aardbeien mee in plakjes te snijden.

Vleesvork

Met een vleesvork kun je heel mooi pastaslierten opdienen in nestjes. Draai de vleesvork rond in de pan met pasta, en leg het op de borden.

IJsschep

Met een ijsschep kun je heel handig deeg in porties verdelen, zodat je koekjes of kleine cakejes allemaal even groot worden.

Muffinblik / ijsklontjeslade

Als je dingen in kleine porties wilt invriezen, zoals bijvoorbeeld wijn, eieren, kruidenboter en dergelijke, kun je hiervoor heel handig een muffinblik of voor nog kleinere porties een ijsklontjeslade gebruiken.

Eetstokjes

Eetstokjes zijn erg handig om kleine worstjes, garnalen en andere dingen om te keren die soms lastig vast te pakken of op te scheppen zijn.

Vleesschaar

Als je geen pizzasnijder hebt, is het vaak lastig om met een mes door de bodem heen te komen, en ziet het resultaat er vaak rommelig uit. Je vleesschaar is erg handig om pizza netjes mee in punten te knippen.

Wat vind je van deze hack?
1Te gek1Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]