App: Cleanup – verwijder meerdere contacten tegelijk op je iPhone of iPad

Een handige app voor iPhone en iPad: Cleanup. Met deze app kun je je contactenlijst makkelijk beheren door contacten die je wilt verwijderen te selecteren en vervolgens met een tap te verwijderen.

Eerder bespraken we al CoBook, een alternatief voor je adresboek op de Mac. Hier kun je al een hoop mee, maar nog niet je contacten snel verwijderen en duplicaten vinden. Het is vreemd dat Apple deze functie niet zelf op de iPhone en de iPad beschikbaar heeft gemaakt. Het verwijderen van meerdere contacten is een hele klus, omdat je ieder contact afzonderlijk kunt deleten. Met Cleanup kan je je contacten selecteren en verwijderen. Ook is er de optie om contacten met een bepaalde naam, e-mail of telefoonnummer te wissen, én de optie om contacten zonder e-mailadres, telefoonnummer of naam te wissen.

Enkele screenshots:

De app is voor € 0,79 te krijgen in de App store.

Voor iPhone: Cleanup: contacten snel verwijderen - Wim de Nood
Voor iPad: Cleanup: contacten snel verwijderen - Wim de Nood

 

Dezelfde maker heeft eveneens een app die dubbele contacten verwijdert, Cleanup duplicate contacts. Het is begrijpelijk maar jammer dat de twee apps niet zijn geïntegreerd. Cleanup Duplicate Contacts is voor € 1,59 in de App store te downloaden:

Voor iPhone: Cleanup Duplicate Contacts - Wim de Nood
Voor iPad: Cleanup Duplicate Contacts - Wim de Nood

Wat vind je van deze hack?
0Te gek1Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

4 Comments

 • Nadia
  Posted 05/01/2014 1:03 pm 0Likes

  Ik heb deze app gedownload en werkt perfect maar nu t volgende:
  Ik heb een nieuwe Iphone en mijn dochter kreeg mijn oude. Ik heb deze app gebrikt om mijn oude telefoon op te schonen voor haar. Maar ik was dus t een en ander vergeten uit te zetten op haar telefoon waardoor ik dus nu ook op mijn nieuwe Iphone bijna al mijn contacten kwijt ben. Heb je een tip om dit ongedaan te maken want ik ben een beetje radeloos (al mijn werk contacten…)

 • hans sibbel
  Posted 06/12/2013 4:21 pm 0Likes

  ik heb deze app gedraaid op ipad. zoek dubbel contacten.
  en nu heb ik van 400 ineens 1100 contacten.
  geen idee wat eraan te doen.
  beetje jammer van mijn 0,79 cent.
  want het probleem is dat ik niet meer kan synchonyseren anders doet hij hetzelfde op mijn computer.

  • Janine Sterenborg
   Posted 06/12/2013 11:06 pm 0Likes

   Wat vervelend dat de app niet werkt zoals je wilt. Ik heb hem anderhalf jaar geleden naar grote tevredenheid gebruikt. Misschien kan Wim (de ontwikkelaar, zie reactie boven die van jou) je verder helpen. Anders is het misschien een idee om via iTunes een reservekopie terug te zetten?

 • Wim de Nood
  Posted 01/06/2012 12:59 pm 0Likes

  Hartelijk dank voor deze review! Leuk dat er over een app van mij geschreven wordt. Ik ben bezig met een gecombineerde app waarin deze twee en nog meer functies gecombineerd worden. Het duurt echter nog wel even voordat deze klaar is. Waarschijnlijk na de zomer. Have fun! Wim de Nood

Comments are closed.