AuthorStream brengt video in Powerpoint

Powerpoint, de presentatiesoftware you love to hate. Er zijn prachtige presentaties mee te maken (kijk zo nu en dan eens bij Slideshare) maar helaas is er ook veel schade mee te berokkenen. Ik ben zelf nog niet altijd een held in het maken van visueel aantrekkelijke presentaties, maar gelukkig krijg ik nu een beetje hulp van een handige plugin. Met het gratis AuthorStream Desktop kun je vanuit Powerpoint direct YouTube video’s in je presentatie zetten. Je copieert de URL van een Youtube video en plakt deze direct in de plugin in Powerpoint. Bekijk de preview en je plaatst hem in je slide. De werkbalk van Authorstream biedt je eveneens de mogelijkheid om op trefwoorden naar video’s en beelden te zoeken.

 

 

Een handige en snelle manier om instructievideo’s, voorbeelden en extra uitleg te integreren in je presentatie. Authorstream biedt eveneens een slideshare-achtig platform aan, maar eerlijk gezegd zou ik hier lekker Slideshare voor blijven gebruiken.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

4 Comments

 • Paul met Scherp!
  Posted 09/03/2011 9:25 am 0Likes

  Ik gebruik altijd Free Youtube Download om de films lokaal te downloaden; daarna eenvoudig invoegen in Powerpoint 2010 – voor mij voldoende mogelijkheden; automatisch starten/of niet, volledig scherm/of niet, inkorten etc.

 • MentorMark
  Posted 09/03/2011 6:56 am 0Likes

  Een filmpje lokaal kunnen opslaan lijkt mij een een betere optie.
  Wie heeft daar de juiste ttols voor?
  Tveel studenten meegemaakt die in een (powerpoint) presentatie iets willen laten zien, dat niet (goed) werkt

 • Yannick
  Posted 08/03/2011 11:24 am 0Likes

  moet je wel internet hebben op de plek waar je de presentatie geeft neem ik aan…

Leave a comment

[wpterms id="3193"]