Maak snel screenshots met Aviary

aviaryMaak je vaak screenshots van webpagina’s inclusief scrollbar? Er zijn al flink wat editors op de markt, maar aviary.com maakt het je nu nog makkelijker. Zet de URL van de site in kwestie achter Aviary.com/ en druk op enter. In de online editor krijg je een enorm aantal mogelijkheden om het screenshot nog te bewerken, inclusief standaard bewerkingen als cropping en tekst toevoegen. De geavanceerde editor geeft je bijna een complete Photoshop ervaring, inclusief lagen. De Image Effects sectie geeft je een overvloedige hoeveelheid effecten die je a la Yahoo Pipes aan elkaar kunt verbinden. Je kunt het bewerkte screenshot exporteren naar je desktop of online exporteren (na registratie). Natuurlijk kun je je screenshots ook direct delen met de wereld via unieke URL’s, Twitter koppelingen, Facebook imports en embedded widgets. Hiervoor is registratie wel noodzakelijk. De eerste ervaringen met het delen van screenshots zijn niet allemaal onverdeeld positief, maar dit kan misschien per persoon verschillen. De snelheid van de applicatie is afhankelijk van de grootte van je screenshot maar over het algemeen krijg ik er goede resultaten mee. Probeer ook zeker de Firefox plugin en bookmarklet voor nog snellere screenshots!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

6 Comments

 • wissink
  Posted 30/07/2009 4:07 pm 0Likes

  @Frank Meeuwsen. Thx! Had al een account aangemaakt. Ontzettend uitgebreid wat er mee kan, maar was vooral geĂ¯nteresseerd in hoe je screenshots kan posten op Twitter. Ik ga eens kijken hoe dat nu werkt.

 • Matthijs Roumen
  Posted 30/07/2009 12:22 pm 0Likes

  Superhandige online tool! Mooi dat het ook werkt zonder perse een account te hoeven aanmaken đŸ™‚

 • Frank Meeuwsen
  Posted 30/07/2009 11:10 am 0Likes

  @wissink Ik merk dat het een kleine bug is in de applicatie. Je kiest eerst “save & Host online”. Als die optie is geladen, druk je op Cancel. Je vindt dan boven de opties “New” en “Save to desktop” de mogelijkheid “share this creation” Daar vind je ook de Twitter optie. Het lijkt er echter wel op dat je toch een account van Aviary nodig hebt om het echt te laten werken. Ik heb het artikel hierboven al even aangepast.

 • wissink
  Posted 30/07/2009 11:03 am 0Likes

  Kan zo snel niet de mogelijkheid vinden om je screenshots te posten naar Twitter. Waar hebben jullie die optie gevonden?

Comments are closed.