Wat je baard over je gezondheid kan vertellen

Veel mannen hebben een baard. Niet alleen omdat het nu hip is, maar ook omdat ze het gewoon mooi vinden of als ze bijvoorbeeld een litteken willen verbergen. Maar wist je dat je baard je ook van alles over je gezondheid kan vertellen?

https://lifehacking.nl/persoonlijk-tips/zo-kom-verzorgd-zomer/

Kale plekken

Als je kleine, ronde kale plekken in je baard hebt, kan de oorzaak alopecia barbae zijn, een auto-immuunziekte die ervoor zorgt dat je lichaam de haarfollikels als indringers beschouwt en ze aanvalt totdat er op die plek geen haar meer groeit. Gelukkig is dit niet gevaarlijk of besmettelijk, maar het kan voor huidirritatie en een brandend gevoel zorgen.

Dunner haar

Wanneer het haar van je baard dunner wordt, kan dit komen doordat je te weinig calorieën binnenkrijgt. Als je lichaam bijvoorbeeld eiwitten tekort komt (wat nodig is om weefsel te repareren), worden deze eiwitten uit je haar onttrokken, waar ze minder hard nodig zijn. Als je ijzergebrek hebt kan je haar ook gaan uitvallen.

Dikker haar

Als je een dikke baard hebt, duidt dit erop dat je gevoeliger bent voor testosteron. Testosteron zorgt er namelijk voor dat zachte haartjes op je lichaam veranderen in dikkere, borstelige haren zoals in de puberteit.

Droog en broos

Als het haar van je baard droog is, was je het waarschijnlijk te vaak of op de verkeerde manier. Ook al is het haar van je gezicht anders qua structuur dan dat op je hoofd, het is van belang dat je er even goed voor zorgt. Gebruik shampoo in plaats van zeep, en gebruik eventueel ook conditioner.

Schilfers

Als je schilfers in je baard hebt zitten, is dit waarschijnlijk een vorm van roos. Als je een milde antiroos shampoo gebruikt, ben je er waarschijnlijk zo vanaf.

Genen

Kun je met geen mogelijkheid een baard laten groeien, maar ben je verder gezond? Dan heeft dit waarschijnlijk met je genen te maken. Helaas kun je hier weinig aan doen, maar een positieve kant hieraan is dat mannen met weinig gezichtsbeharing vaak minder snel kaal worden.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author