Batterij van je smartphone snel leeg? Verwijder de Facebook-app!

We gebruiken allemaal apps op onze telefoon en we zitten allemaal wel eens met een lege telefoon. De één gebruikt zijn telefoon natuurlijk meer dan de ander. Toch zijn er apps die je telefoon onnodig snel leeg maken. Sommige apps gebruiken ook stroom en werkgeheugen als je ze niet open hebt staan. Er is echter één app die de kroon spant en waarmee je tot wel 20% van je batterij kan besparen door hem te verwijderen. We hebben het over de Facebook-app.

https://lifehacking.nl/thuis-tips/zo-krijg-je-verwijderde-fotos-en-berichten-terug-op-facebook/

Facebook kampt al langer met problemen omtrent hun app voor Android. De CPO van Facebook, Chris Cox, heeft zijn personeel zelfs verzocht om over te stappen op Android. Dit deed hij om sneller bugs te vinden in de app voor Android.

Alternatieven

De Facebook-app voor Android maakt toestellen veel trager en verbruikt ook nog eens een groot deel van je smartphonebatterij. Op Reddit is al langer een forum gestart om te discussiëren over de app en welke oplossingen gebruikers wereldwijd hebben gevonden.

facebook-app
Op Android gebruikt de app veel werkgeheugen en stroom.

Dit wil niet zeggen dat je niet kan Facebooken zonder dat je telefoon traag wordt of snel leeg is. Je kan kiezen uit een aantal alternatieven.

Browser

Russy Holly van AndroidCentral kaartte in een blog al aan dat de applicatie zijn apparaat veel trager maakte. Na het verwijderen van de app ontdekte hij dat het gebruiken van Facebook in een mobiele browser net zo makkelijk was, zonder dat zijn smartphone er trager van werd. Op sommige toestellen kun je echter beter de basic-versie bezoeken dan de gewone website.

Wrapperunnamed

Er bestaan al langer wrappers die informatie van je Facebook-, Twitter- of Instagram-account tonen in een minder zware en makkelijker bewerkbare app. Tijdens het schrijven van een review voor Metal, een Facebook-wrapper voor Android, ontdekte een tester dat zijn telefoon aan het einde van de dag 20% minder stroom had gebruikt vergeleken met dagen dat hij de gewone Facebook-app gebruikte.

 

Andere populaire wrappers voor zowel Facebook als Instagram zijn Friendly en Swipe.

Door gebruik te maken van een browser of wrapper, kun je gewoon gebruik maken van Messenger zonder hiervoor een aparte applicatie te moeten downloaden.

Lite

Naast het gebruiken van een browser of een wrapper, kun je ook gebruik maken van Facebook Lite. Deze variant van de officiële Facebook-app is veel kleiner (2MB in plaats van 180MB) dan de gewone app en is speciaal ontworpen voor oudere telefoons met mindere specificaties en landen met een slechtere internetverbinding.

fblite_hero
Facebook Lite is een stuk simpeler en vooral kleiner.

Facebook is al langer omstreden als het om hun app gaat. Zo hebben ze hun applicatie voor smartphones eerder opzettelijk laten crashen om de loyaliteit van gebruikers op de proef te stellen.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

0 Comment

 • Helen
  Posted 27/02/2018 10:36 am 0Likes

  Facebook is nu een standaard app geworden die je alleen nog maar kunt uitzetten.
  Verwijderen kan dus niet meer … helaas..

 • Miranda Vos
  Posted 18/01/2017 9:47 am 0Likes

  Goeie tip! Ik kom op mijn Samsung S6 Edge echter helaas niet verder dan het ‘ uitzetten’ van facebook, verwijderen is daar dus geen optie. Nog andere suggesties zonder dat ik mijn telefoon moet ‘hacken’ met allerlei technische ingrepen met roottoegang?

 • Gustavo Woltmann
  Posted 08/12/2016 4:50 pm 0Likes

  Ik merk al lang dat mijn Facebook app mijn telefoonbatterij werkelijk laat leeglopen, maar wist niet dat er een verschil was met het bekijken van Facebook in een browser. Ga ik zeker eens proberen. Kun je dan ook makkelijk berichten versturen en je meldingen bekijken?

  • Lub Snoek
   Posted 14/12/2016 1:18 pm 0Likes

   Dat gaat helaas een stuk lastiger op je smartphone. Reken erop dat je heel vaak wordt doorgestuurd naar de app, aangezien Facebook liever ziet dat je die gebruikt 😉

   • Gustavo Woltmann
    Posted 20/12/2016 3:39 pm 0Likes

    Ja, dat heb ik gemerkt. Ik heb geprobeerd om Facebook te gebruiken via mijn browser, maar ben toch terug naar de app gegaan omdat het veel te veel gedoe was…

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: