5 BBQ-tips voor een warme Oud & Nieuw

Als het warme weer aanhoudt, kunnen we met Oud & Nieuw prima BBQ’en! Zomerse muziek, cocktails, spareribs en een biertje on the side. Om jouw winter-bbq compleet te maken, geven we je vijf tips om er een geslaagde en zomerse Oud & Nieuw van te maken.

Vuurkorven

Zorg voor minstens twee vuurkorven, ook al is het deze winter gemiddeld 18 graden. Als het later op de avond kouder wordt, zorgen ze ervoor dat het niet onaangenaam fris wordt buiten. En een vuurtje zorgt natuurlijk voor de nodige gezelligheid, waardoor het feest tot de vroege ochtend door kan gaan. Voldoende droog hout is natuurlijk een vereiste!

Stevige Kost

Het is winter, en wellicht slaat die frisse zomerse salade wat minder aan dan in juli. Pas daarom het menu aan! Stevige kost zoals erwtensoep, grote braadstukken, wildgerechten of kalkoen doen het júist nu goed, en wordt waarschijnlijk meer gewaardeerd dan vis of groenten.

Bereidt je gasten goed voor

Ook al lijkt het vanzelfsprekend: vraag je gasten zich goed warm aan te kleden. Warme schoenen, een goede jas, handschoenen… Het zou natuurlijk zonde zijn als je gasten na een half uurtje in de kou weer naar binnen verhuizen.

Dekens

Kleed je gasten warm aan

Het is winter, dus in je Hawaii-hemdje of zonder warme jas komen is geen goed idee (ondanks de warme winter). Maar als gastheer/-vrouw is het leuk om wat warms aan te bieden. Zet bijvoorbeeld een houten kistje neer met wat dekens, mutsen en handschoenen.

Glühwein!

Wat is een winter-bbq zonder een goede fles glühwein? Warm het op en schenk het uit aan het begin van de avond om je gasten letterlijk en figuurlijk warm te maken voor het eten. Om het extra sfeervol te maken, kun je de glühwein opwarmen in een pan aan een driepoot boven een vuurtje of Zweedse fakkel. Een goed alcoholvrij alternatief is warme chocolademelk.

Een bbq in de winter is een unieke en gezellige manier om Oud & Nieuw te vieren. Maar ook naast de feestdagen is het nooit een slecht idee een winter bbq te organiseren. De redactie van Lifehacking wacht de uitnodigingen af!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

2 Comments

 • Indra
  Posted 13/12/2016 10:52 pm 0Likes

  Dag Jelle, zouden we voor ons straatfeest de mooie afbeelding mogen gebruiken pleazzz? groetjes, Indra

 • Barend
  Posted 02/02/2016 1:54 pm 0Likes

  Heel erg bedankt voor deze handige bbq tips. Deze tips komen bij ons zeer goed van pas omdat mijn vriendin en ik ook in de winter bbqen. Hiermee hebben we weer een aantal aantrekkelijke tips die we kunnen gebruiken. Ik laat u het zo spoedig mogelijk weten hoe het heeft gesmaakt.

  Groetjes
  Barend

Comments are closed.