BBQ weer: Zo maak je een barbecue schoon

Heerlijk barbecueën! Na afloop van een paar burgers en worstjes is je barbequerooster vaak al behoorlijk zwart aangekoekt en geblakerd. Flink schrobben en boenen is niet nodig! Met de juiste handelingen heb je in no-time je barbecue schoon. Lees ook: Deze groente smaken beter aangebrand.

InsmerenAfbeeldingsresultaat voor lemon

Dat de gril viest wordt staat vast, maar dat betekent niet dat je niet kan voorkomen dat al het eten aan het rooster blijft vastplakken. Voor gebruik smeer je het rooster in met wat plantaardige olie om er voor te zorgen dat niets meer vast plakt. Gedurende het grillen komt er ook vaak wat vet op het rooster, wat veel moeilijker te verwijderen is als het inbrandt. Door het rooster tussendoor met een citroen te ontvetten zorgt je dat deze vetvrij blijft.

Nacht op het gras

Het is weliswaar vaak erg aantrekkelijk om de BBQ pas de volgende dag schoon te maken, toch is het veel beter om het rooster nog schoon te maken wanneer deze nog warm is. Met een simpel sopje van heet water en afwasmiddel haal je zo nog makkelijk de etensresten van het rooster.

Is je rooster nog smerig van vorig jaar? Leg deze een nachtje buiten tussen natte kranten of in het gras. Het vocht van de kranten en de ochtenddauw van het gras weekt de restjes op het rooster los. De volgende dag zijn de restjes hierdoor stukken makkelijker eraf te wassen.

Hardnekkige vlekken

Zijn de vlekken echt hardnekkig? Dan is het tijd voor zwaarder geschut. Hiervoor regel je:

  • Een plastic zakdownload
  • Ammonia
  • Een stevig elastiek

Leg het rek in de plastic zak en giet een half kopje ammonia in de zak. Vervolgens knoop je de zak goed (lucht)dicht met een elastiek en laat het een nachtje liggen. Ammonia is een bijtende stof en de gassen die vrijkomen kunnen schadelijk zijn. Dit is goed nieuws voor het vuil op je rek, maar minder goed nieuws voor kinderen en dieren. Zorg er dus voor dat je het op een veilige plek laat liggen.

 

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author