Beautyproducten die je beter in de koelkast kunt bewaren

Beautyproducten zijn beperkt houdbaar, maar sommige kun je langer mee laten gaan door ze in de koelkast te bewaren. Andere beautyproducten werken juist beter als ze gekoeld zijn. Hoe zit het precies? Lees ook: De houdbaarheid van beauty producten.

Mascara

De houdbaarheid van mascara is deels afhankelijk van bacteriegroei. Wanneer je het borsteltje van je mascara over je wimpers beweegt, worden er automatisch bacteriën overgedragen die vervolgens lekker kunnen groeien in je tube mascara. Door de mascara in de koelkast te bewaren vertraag je de groei van bacteriën, waardoor de mascara langer goed blijft.

Lippenstift

De natuurlijke oliën in lippenstift kunnen slecht worden als de lippenstift vaak in een warme ruimte zoals bijvoorbeeld de badkamer ligt. Het hoeft niet per se in de koelkast, maar als het bij jou in huis vaak warm is, kan het een goed idee zijn om je lippenstift in de koelkast te leggen.

Nagellak

Nagellak behoudt zijn kleur beter als je het koel bewaart. Tevens wordt de lak hierdoor dunner, waardoor deze eenvoudiger is aan te brengen met een beter resultaat.

Oogcrème

Oogcrème is bedoeld om de zwelling onder je ogen te verminderen. Als je de crème gekoeld aanbrengt, wordt de zwelling sneller tegengegaan en wordt de circulatie bevorderd, waardoor het product nog beter werkt.

Zonnebrandcrème

De werkzame bestanddelen in zonnebrandcrème blijven langer effectief als je het product in de koelkast bewaart. Aangezien het soms maanden duurt voordat je het weer nodig hebt, is dus beter om de fles in de koelkast te zetten.

Wat vind je van deze hack?
1Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

1 Comment

  • Manon
    Posted 05/07/2022 5:37 am 0Likes

    Zonnebrandcreme moet je gewoon op kamertemperatuur bewaren, niet in de koelkast!

Comments are closed.