Bedbodem op jouw maat

ergosleep.gifStel je voor dat er maar één schoenmaat te koop was. Welke zou dat moeten zijn? De gemiddelde maat? Dat zal wel ongeveer maat 40-41 zijn. Zoiets zou behoorlijk onhandig zijn voor iedereen, behalve mensen met maat 40-41. De grap is: voor bedbodems is dat ongeveer wat er aan de hand is. Er is geen plek waar we meer tijd van ons leven doorbrengen dan in bed, maar 99,99% van ons slaapt in een gemiddeld bed, een bedbodem met maat 40-41. Raadselachtig.
Als je flink last van je rug hebt zou ik willen aanraden om zeer actief werk te maken van je bed en geen genoegen te nemen met het gemiddelde. Begin met de bodem, net als Mario, de pizza-bakker bij Iglo. Er is op dit moment bij mijn weten maar één fabrikant die dat op maat kan leveren: Ergosleep.

Hoe het werkt: je gaat naar een beddenwinkel die leverancier is van Ergosleep. Je gaat op een testbed liggen, dat meet hoeveel druk je uitoefent op de verschillende latten van de lattenbodem. Dat is afhankelijk van je gewicht en de vorm van je lichaam. Het testbed wordt aangestuurd door een computerprogramma, en na wat gezoem en geratel stelt het bed zich daar in op jouw lichaam. Het is geweldig om mee te maken: er is opeens ‘ruimte’ in het matras voor je schouders of je heupen. Je blijft een tijdje liggen om te kijken of het bevalt. Zo ja dan krijg je een computerprint met jouw instellingen voor de lattenbodem. Je kunt in dit filmpje zien hoe het ongeveer werkt.
Als de lattenbodem thuis afgeleverd wordt kun je die zelf instellen aan de hand van de computerprint. Iedere lat is instelbaar in vijf verschillende hoogtes. Als je na een tijdje niet helemaal tevreden bent kun je vrij eenvoudig de latten aanpassen. De Ergosleep is helaas niet goedkoop: reken op zo’n €1.000 per bodem.  Ik heb wel eens een poging gedaan om zelf iets in elkaar te knutselen, maar dat was een vrij desastreuze mislukking die alleen hout voor de kachel op heeft geleverd. Een alternatief heb ik niet kunnen vinden. Mocht je die weten dan horen we dat graag in de commentaren…

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

5 Comments

 • Rob
  Posted 11/11/2008 6:00 pm 0Likes

  Grappig te lezen dat dit de enige firma is die opmaat kan leveren. Maar dat is zeker niet zo. Onder meer Kuperus uit Almelo, Coco-mat, Prins Heerlijk Slapen, Stelling Woningirichting, UwBedOpMaat en Hubers Slaapcomfort zijn er maar een paar. Daarnaast zijn alle goede waterbeddenleveranciers in staat om op maat te leveren.
  Ik ben al jaren actief op het gebied van ergonomie en slapen voor o.a. lange mensen.

 • Jan
  Posted 10/11/2008 2:30 pm 0Likes

  Is dit een advertorial?

 • René
  Posted 10/11/2008 1:46 pm 0Likes

  Een waterbed is per definitie op maat.

 • Eelco
  Posted 10/11/2008 10:32 am 0Likes

  Ik heb een vrouw met reuma en veel rugklachten. Wij kenden hetzelfde probleem. Dit heeft ertoe geleid dat we een Hastens bed hebben gekocht, het is wel een flinke investering, maar slaap geweldig en mijn vrouw heeft minder rugklachten hierdoor.

  Het Hastens bed is dan wel niet met een matras op maat, maar er zijn wel een groot aantal verschillende matrassen met verschillend materiaal die eenzelfde effect geven als in het artikel beschreven.

  Veel mensen die het horen, vragen dan waarom zoveel geld uitgeven aan een bed? Nu is mijn uitleg ook altijd je slaapt pakweg eenderde van je leven (uitgaande van 8 uur p/d). Waarom wel veel geld uitgeven aan een auto waar je p/d in mijn geval 2 tot 3 uur in rijdt, maar niet in een bed waar je veel meer tijd in doorbrengt?

Leave a comment

[wpterms id="3193"]