Beheer je Gantt-charts online

In een ver verleden heb ik eens met Gantt-charts gewerkt, de standaardmanier van projectplanning. Aangezien ik niet ’s werelds beste projectmanager ben was dat geen daverend succes. Maar dat wil niet zeggen dat Gantt-charts onwerkbaar zijn. Integendeel, ik denk dat er veel kracht uit te halen is en dat je voor jezelf een fraai overzicht kunt maken van een projectdoorloop. Tot op heden was je aangewezen op Microsoft Project of diverse freeware applicaties. Met Gantter.com kun je nu gratis en online je eigen projectplanning maken. Evenals in MS Project kun je start- en einddata aangeven, project-afhankelijkheden, taken als mijlpalen definiëren, taaktypes aangeven en nog meer. Gantter is als standalone webapplicatie te gebruiken maar integreert nu eveneens in Google Apps for Domains. Voor projectteams die gebruik maken van deze oplossing kan de Gantter app een interessante applicatie zijn. Maak je al gebruik van Microsoft Project, dan kun je zowel je MS Project bestanden importeren in Gannter als je online projectplanningen weer exporteren.

Gannter.com – Web-based project scheduling

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

6 Comments

 • Martijn Bloksma
  Posted 21/06/2010 1:50 pm 0Likes

  Iemand anders tegen het probleem aangelopen dat de “duration” van een taak verkeerd berekend wordt? Startdatum: 06-05-2010 Einddatum: 27-09-2010 Duration: 433.5d :S Jammer, want anders was het een een geweldige app!

 • Raoul Teeuwen
  Posted 20/06/2010 9:27 pm 0Likes

  Ik heb op http://raoulteeuwen.blogspot.com/2007/09/sometimes-youre-in-need-of.html ook wat webbased project management tools op een rij staan. B.v. Open Workbench (former ABT Workbench), Ganttproject, Faces, Basecamp, OpenProj, GoPlan, Liquid Planner, Clarizen, Thymer, AceProject, Tom’s Planner en ClockingIt.

 • Arnout Drenthel
  Posted 20/06/2010 9:05 pm 0Likes

  @Jan Huisers: Ik werk zelf al een hele tijd naar goede tevredenheid met Merlin op de Mac voor projectplanning en GANTT charts. Uitdraaien zijn ook heel behoorlijk in te stellen en zien er een stuk beter uit dan met MS Project.

  Projectplanningen kunnen flink complex worden. Ik ben bang dat je dan toch tegen de limieten van online apps aanloopt. Daarom blijft mijn voorkeur naar een ‘normale’ applicatie uitgaan. Overigens geen idee of mijn vrees gegrond is: ik heb gantter.com nog niet uitgeprobeerd. Maar het ziet er in mijn ogen nog net niet volwassen genoeg uit. Een functie waarbij je projectleden inzage in de actuele planning kunt geven (online dus), lijkt me wel weer heel handig. Weet iemand of dat kan met Gantter.com?

 • Jan Huisers
  Posted 20/06/2010 8:47 pm 0Likes

  Hi Frank,

  te gek. hier was ik al een tijdje naar op zoek. De enige applicatie waarvoor ik nog regelmatig mijn vmware op m’n mac moest opstarten. Weg met MS Project. Go with gantter.com.

  en het werkt zelft te gek op de iPad.

  bedankt voor deze tip!

  jan

 • Sypie
  Posted 20/06/2010 2:13 pm 0Likes

  Dit is mooi op tijd, aangezien ik na de vakantie weer ga studeren. Er zullen veel dingen in groepsverband gedaan moeten worden met mensen die elders uit noord Nederland komen. Als je elkaar dan niet dagelijks ziet, het is een avondopleiding, dan kan een digitale oplossing best handig zijn.

Comments are closed.