Bescherm je electronica met de InvisibleShield

Invisible ShieldLaptops, GSM’s, MP3-spelers, fototoestellen, videocamera’s en game devices. Allemaal apparaten die je graag met je meeneemt en die vaak aan veel gebruik onderhevig zijn. Logisch, het zijn ook digitale uitbreidingen van het ‘analoge’ leven en daardoor vaak onmisbaar geworden. Maar: hoe bescherm je nu deze apparaten tegen butsen, krassen en gebroken displays als je ze laat vallen, als ze in je tas tegen je sleutelbos aan hangen of als er iets anders mee gebeurt dat het apparaat kan beschadigen???

Ik stel voor: de InvisibleShield. Dit stukje plastic is voortgekomen uit onderzoek en ervaring in de militaire wereld. Van de site: “The invisibleSHIELD™ is the toughest, most durable gadget scratch protection film available on planet Earth. The film has its origins in the U.S. military, where it was used to protect the leading edges of helicopter blades from wear and tear while traveling hundreds of miles per hour.”

De InvisibleShield is te krijgen voor bijne elk denkbaar device. En als jouw device niet op de site voorkomt, en je weet de afmetingen, dan maakt InvisibleShield er eentje op maat voor je. Zelf heb ik er een die mijn MacBook Pro beschermt. Display, voorkant, onderkant en de stukken naast de trackpad die normaal gezien nogal gevoelig zijn voor krasjes als gevolg van horloges, ringen, armbanden etc. Naast het feit dat dit stuk plastic mijn MacBook Pro uitstekend beschermt, geeft het de laptop bovendien een soort van glans die mij persoonlijk erg aanspreekt.

Hier een korte video demonstratie van de krasbestendigheid:

[HTML1]

De InvisibleShield wordt geleverd met applicatievloeistof. Deze spray je eerst op het plastic, waarna je het plastic makkelijk op je apparaat kan positioneren. Daarna wrijf je met de – meegeleverde – rubber lineaal het overtollige vocht onder het plastic uit. Eventuele luchtbelletjes die nog aanwezig zijn verdwijnen na 1 nacht rust, het spul ademt namelijk en zodoende trekken de luchtbelletjes vanzelf weg. Hier zie je de aanbrengprocedure.

Te krijgen via de website www.invisibleshield.com

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

13 Comments

 • Bas
  Posted 22/06/2011 2:57 am 0Likes

  Voor wie zijn gadgets wil beschermen of iPad toetsenbord wil bestellen check dan even http://www.zagg.nl voor de invisibleshields en extras.

 • robert jan
  Posted 01/06/2010 9:30 am 0Likes

  Heb er een besteld bij beschermjetelefoon.nl. Is echt een heel goede screenprotector, had hem voor mijn vorige telefoon uit de US vandaan. Nu gelukkig in Nederland goed verkrijgbaar online, is een must have om al mijn gadgets mee te beschermen. Kleine kanttekening blijft het aanbrengen van de invisibleSHIELD, echter is dit nu ook verbeterd met een soort tussen versie van Full Body en Screen. Heb dit even nagezocht: Easy install heet dat en het scheelt zeker. Voor mijn Desire, iPod Nano en TomTom heb ik er nu een. Gewoon te gaaf, onmisbaar product!

 • smartie
  Posted 07/07/2009 5:29 pm 0Likes

  Op google kwam ik de volgende site tegen:

  http://www.invition.nl

  de distributeur in nederland…

 • Mischa Coster
  Posted 02/02/2009 2:12 pm 0Likes

  @Charles: De technologie die hier gebruikt wordt is wel significant verschillend van die van de ‘andere’ aanbieders. Bovendien is het feit dat eventuele luchtbelletjes na 1 nachtje eruit getrokken zijn ook vrij uniek.

  Daarnaast is de InvisibleShield voor bijna elk denkbaar apparaat te verkrijgen, en dat maakt hem nu een leuke lifehack! Ik heb al ruim een jaar mijn gehele MacBook Pro beschermd met een InvisibleShield. Bevalt erg goed en het ziet er ook nog eens anders uit dan de toch wat matte aluminium behuizing.

 • Mischa Coster
  Posted 02/02/2009 2:08 pm 0Likes

  @Jaap: Ik heb zelf vroeger ook Brando gehad. Goed spul, maar niet zo krasbestendig als de InvisibleShield.
  Ik wist trouwens niet dat Brando tegenwoordig ook full body protectors aanbiedt zoals voor MacBook Pro, is dat nieuw dan? Dat vind ik nl ook de kracht van de InvisibleShield: hij is voor bijna elk denkbaar apparaat te verkrijgen..

 • Jaap
  Posted 02/02/2009 1:38 pm 0Likes

  Wij hebben de Brando Ultra Clear screenprotector is 100% helder.
  Prijs per stuk 9,00 uit voorraad leverbaar.

 • passingFable
  Posted 29/12/2008 5:08 pm 0Likes

  Invisible Shield voor mijn Iphone gekocht, erop ‘geplakt’ en 3 dagen later erweer afgehaald. Zag er erg slecht uit aan de randen en de ‘omvouwbare hoeken’ lieten na een paar uur al los.

 • Charles
  Posted 28/12/2008 5:08 pm 0Likes

  Eigenlijk niets nieuws onder de zon… Gewoon een commercieel produkt.
  Het bestaat al vrij lang, diverse fabrikanten van gadgets verkopen dit soort beschermfolie voor hun eigen produkten. Dus waarom een universeel produkt bestellen -ver weg- terwijl de lokale winkel ze ook heeft voor jouw MP3-speler, GSM etc.
  Oke, het is inderdaad wel prima om aandacht te vestigen op het bestaan van beschermfolie maar ik zou zeggen: ga gewoon naar de lokale winkel en koop het daar voor jouw gadget.

 • Joop
  Posted 27/12/2008 1:50 pm 0Likes

  Ik heb het spul net op de Amerikaanse site besteld en als je meerdere dingen besteld krijg je een korting. Ik had op een order van zo’n 80€ een dikke 25€ korting en met de ik hoop nog steeds wat goedkopere Dollar en de gratis verzendkosten is het goed te doen. Nou nog hopen dat het spul doet wat het belooft maar aan re recensies te lezen gaat dat wel lukken.

 • Mischa Coster
  Posted 25/12/2008 4:58 pm 0Likes

  @Verbal Jam: Klopt. Had ook onder andere categorie kunnen hangen. Eigenlijk zou de categorie ‘gadgets’ of ‘spullen’ beter zijn maar die is er nog niet. Wel ingepland in de volgende versie van de website!

 • Verbal Jam
  Posted 25/12/2008 3:30 pm 0Likes

  Zeer goede tip! Dank daarvoor. Alleen suggereert het apple logo naast dit stukje dat het alleen voor apple is, maar dat is natuurlijk niet zo.

 • Bas
  Posted 24/12/2008 4:37 pm 0Likes

  Gebruik dit al een jaar op mijn Nokia N95 en ben erg tevreden. Telefoon zit vaak met sleutels in dezelfde zak en heeft nauwelijks krassen.

 • Taco Jan Osinga
  Posted 23/12/2008 11:42 am 0Likes

  Deze InvisibleShield heb ik ook op mijn iPhone zitten en ik ben er erg tevreden mee. Voordat ik de folio er op had zitten was ik extreem voorzichtig en toch nog twee kleine krasjes op het display. Overigens zijn deze door de folio niet eens meer zichtbaar.

  Mijn ervaring qua aanbrengen is dat het goed te doen is. Hoe meer spray je gebruikt, hoe minder de folio gaat plakken en dus beter te ‘handelen’ is. Eenmaal gepositioneerd kun je inderdaad het rubberen lineaal goed gebruiken en doordat je het vocht er onder wegwrijfd, plakt het snel. Strookjes folio langs de randen en hoekjes zijn dan vaak te nat om goed te hechten; gewoon een paar minuten wachten zodat het iets droger is en het plakt prima.

  Een heel belangrijk: echt stofvrij houden. Ik heb zelf de neiging vaak met mijn handen door het haar te gaan. Dan willen er ook nog wel eens wat stof naar beneden dwarrelen en dat wil je er niet onder hebben.

  Zelf heb ik het destijds via de website besteld, maar ben er later achter gekomen dat je voor dezelfde prijs een dubbel setje hebt bij de Apple speciaal zaken. Wel onder andere naam en andere vorm van de folio, maar het materiaal is hetzelfde.

  Prima spul!

Comments are closed.