Bespaar tijd en word een socialer persoon met deze simpele iPhone hack

iMessage, Telefoon, FaceTime, email, Whatsapp, Facebook Messenger, Twitter, Facebook, Instagram, LinkedIn, Hangouts, Skype, Yo, Google+ (proest). De tijd dat je vrienden je alleen maar benaderden via SMS is niet meer dan een vage herinnering.

Persoon A gebruikt Whatsapp, persoon B iMessage, persoon C gebruikt enkel nog maar Yo (wat zowel raar als onderhoudsvrij is). Het is makkelijker dan ooit om berichten te missen, of simpelweg te vergeten om te reageren op dat berichtje in LinkedIn.

En ja, al die ingewikkeldheid zorgt er soms voor dat je overkomt als een hork. Gelukkig kunnen we dat probleem fixen met een supersimpele iOS hack.

iOS Hack: Gooi alle communicatie apps in 1 map

Hoe lossen we dit probleem snel en elegant op? Simpel:

 1. Gooi alle apps die worden gebruikt voor communicatie in 1 mapje genaamd ‘comm’. Ja, ook de telefoon app.
 2. Schakel voor al deze apps badge notificaties in (je weet wel, die rode balletjes).
 3. Voortaan weet je in één oogopslag of iemand je aandacht vraagt, en kun je direct reageren.
 4. Zodra je een rood balletje ziet, wen jezelf dan aan om direct te reageren. Stel het niet uit, want dan is de kans groot dat je het vergeet, en dat je overkomt als een hork.
 5. En nu je een systeem hebt om snel op alle reactie terug te komen, kun je rustig een avond op stap gaan zonder telefoon. Ik weet het, avontuurlijk.

Door al deze communicatie apps te bundelen kun je zonder moeite reageren op binnenkomende berichten. En omdat je alle messaging apps op deze manier afvangt maakt het ook niet uit of er nieuwe apps bij komen. Al gebruikt iedere persoon in je leven een andere app – het kost je nauwelijks extra moeite om er extra apps bij te hebben.

Comm mapje

Beperk het tot belangrijke notificaties

Leuk, alle notificaties worden handig samengevat tot één balletje. Lekker overzichtelijk en super handig. Om deze hack te laten werken in je dagelijks leven, is het belangrijk dat je jezelf in de hand houdt.

 • Stop alleen apps met belangrijke actiematige notificaties in deze map. Zelf heb ik er alleen communicatie apps en de iOS reminders app in staan. Simpelweg omdat deze apps notificaties geven waar ik meteen op wil handelen. Ik stuur mezelf niet voor niets een reminder.
 • Ga niet los met je TODO programma, je feed reader of die irritante spelletjes waarmee je al je Facebook vrienden lastigvalt.
 • Als de notificaties niet echt nuttig voor je zijn, dan neem je het rode balletje al snel niet serieus meer. En dan werkt het systeem niet meer.
 • Als je later wilt reageren op een bericht, open de app dan niet. Laat het rode balletje staan totdat je tijd/zin hebt om te reageren.

There you go. Een simpele hack die je een stuk socialer maakt! Wil je meer tips om je leven te upgraden? Lees dan ook mijn artikel 37 Manieren om je leven te upgraden op soChicken. Mooi spul.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

 • margriet
  Posted 18/07/2014 11:04 am 0Likes

  badge notificaties, die rode balletjes, je weet wel?? ik weet het niet. waar stel je die rode balletjes in?

 • Richard
  Posted 07/07/2014 1:36 pm 0Likes

  Of wis al je communicatie apps behalve je telefoonfunctie, nu kan je iedereen die je wat te vertellen heb persoonlijk spreken in gesprek.

  En als je in het weekend met je vrienden afspreek dan heb je nog wat te vertellen ipv dat ze alles van je hebben kunnen lezen op je Social media pagina.

  Maakt het leven heel rustig maar ook enorm gezellig

 • Edwin
  Posted 07/07/2014 11:45 am 0Likes

  Gelukkig heb ik een Windowsphone, want dit zit standaard aan board. Hoef ik gelukkig niet te hacken.

 • Sandra
  Posted 07/07/2014 9:47 am 0Likes

  Leuk! Ik doe dit al met mijn blog, al mijn blog gerelateerde apps zitten in één mapje op mijn iPhone (Blog: o.a. WordPress app, FBpagina, Twitter etc) en zo zie ik in één oog opslag of ik een blog actie heb of een badge notificatie op Twitter of Instagram. Het creëert veel rust voor mij.
  Nooit aan gedacht om dit ook met communicatie apps te doen, handige tip, ga ik zeker proberen, thanks!

Leave a comment

[wpterms id="3193"]