Bestel eenvoudig een taxi met de iPhone-app Taxi Booking

Een taxi nemen in Nederland is vaak geen pretje. In Amsterdam staan de taxi’s er om bekend je niet mee te nemen voor een korte rit, op straat een taxi aanhouden is meestal onbegonnen werk en als je er dan toch één hebt gevonden, heb je kans dat je de hoofdprijs betaalt. Dat moet leuker én makkelijker kunnen, toch? Dat kan ook! Met de Tom Tom Taxi Booking app.

Via de Tom Tom Taxi Booking app bestel je een taxi, je ziet de geschatte prijs en aankomsttijd én dezelfde route als de chauffeur op zijn TomTom. Je kunt je chauffeur in je ’trusted-lijst’ zetten en hem of haar aanraden aan vrienden. Op deze manier weet je altijd waar je aan toe bent.

http://www.youtube.com/watch?v=C88nyODKP1g

 

Hoe werkt de app in de praktijk?

Registreren kan in de app, daarvoor zijn je naam, mailadres en telefoonnummer nodig. Je wordt gevraagd je account te bevestigen door middel van een code die via een gratis sms wordt verzonden.

Je hebt slechts een paar handelingen nodig om een taxi te bestellen:

Na installeren en registreren is dit je startscherm:

IMG_4124

 

Via start vindt hij je huidige locatie:

IMG_4125

 

Via ‘adres’ kun je je locatie aanpassen. Bij locaties heb je de keuze uit onder andere ‘laatst gebruikt’,’in de buurt’ en ‘adressen uit je adresboek’. Na ‘kies’ voer je je eindbestemming in en je ziet meteen de route:

IMG_4123

 

De service is momenteel alleen te gebruiken in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Wil je ergens anders een taxi bestellen, dan geeft je app de beschikbare taxicentrales weer die je meteen vanuit de app kunt bellen:

IMG_4126

 

Wie neemt er wel eens een taxi? Ga je dan deze app gebruiken? Zo ja, dan ben ik benieuwd hoe het je is bevallen!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

1 Comment

  • Nick
    Posted 15/02/2018 5:18 pm 0Likes

    Nog nooit van deze app gehoord. Hiermee word het een stuk makkelijker uitgaan. Helaas heb ik geen credit card dus dan kan ik ook geen Uber gebruiken.

Comments are closed.